torsdag, oktober 19, 2006

5 Ting, som feminismen har gjort for mig...

Ovre hos Liselotte er jeg blevet tagget til at nævne 5 ting, som feminismen har gjort for mig.

Det synes jeg faktisk er en sjov og god ide - for hvor tit tager vi ikke hårdt tilkæmpede rettigheder som en selvfølgelighed? Godt initiativ, Uffe...

1. Feminismen har gjort kvinders seksualitet fri. Jeg har som ung og uafhængig kvinde kunnet udleve min seksualitet uden at blive betragtet som eller at føle mig billig. Jeg kan som voksen, gift kvinde tage imod og give nydelse, uden skam eller hæmninger.

2. Feminismen har været en bombe under kernefamilien. Økonomisk og socialt uafhængige kvinder behøver nemlig ikke at blive i dårlige ægteskaber, fordi de er nødt til det - af økonomisk nød eller fordi de ville blive sociale paria'er som fraskilte. Og hvilken frihed, at kunne vælge!

3. Feminismen har gjort kønnene mere lige - og det betyder, at det er okay, at jeg er venner med Per såvel som Pernille. Der er ikke noget "forkert" eller "syndigt" i, at jeg taler og ler med venner af det modsatte køn, og jeg kan også sagtens selv have sådan et venskab, uden der behøver at være en seksuel dimension i det, eller være bange for, at det bliver opfattet sådan af den anden part.

4. Feminismen har betydet, at jeg har kunnet vælge at få børn, uden at det betød, at jeg måtte opgive mit arbejdsliv af den grund. Valget står ikke længere imellem børn eller job.

5. Feminismen har betydet, at jeg har haft frit valg på drømmehylden. Læge, journalist, automekaniker, sygeplejersker - valget var mit, ud fra lyst og evner. Og så endte jeg som IT-konsulent ... :-)

Jeg mener faktisk, at både mænd og kvinder har en masse at takke alle dem, der har kæmpet igennem tiden, for resultaterne indtil videre. Det er blevet sjovere, om end noget mere komplekst, at være såvel kvinde som mand.

Jeg giver bolden videre ... til HenrietteB, Helle, Pernille/Lommen, Bruno og Christina... grib den, hvis I vil spille med.

8 kommentarer:

susling sagde ...

Tak Søster....godt at høre at vi er enige.......:-)

Lizelotte sagde ...

Haha ... ku' godt lide du havde den med sex med osse susling... :-)

Anonym sagde ...

Lotte, jeg skal nok få lidt tid til at skrive om 5 ting, feminismen har gjort for mig.

Liselotte sagde ...

Herlige svar, som netop har bund i, at du er kvinde. Jeg synes det er fantastisk interessant at læse alle svarene, men er allermest fascineret af det andet køns formuleringer, fordi det er "den anden vinkel" på noget, som jeg påskønner stort :-)

Tak fordi du gad "lege med" :-)

Lizelotte sagde ...

Velbekomme, Liselotte - det andet køn er jo lidt interessant, har du ret i - jeg er spændt på at høre, hvad Bruno kan bidrage med ;-)

Godt Christina - og tak for sidst, det var hyggeligt ses!

Anonym sagde ...

Så har jeg gjort det :) Ikke specielt velformuleret, men det blev gjort.

Tak for sidst- godt jeg kom forbi og fik en god gang pizza! :) Forsat god "efterårsferie".

Lommen sagde ...

Manner, lige hvad jeg frygtede !-) - jeg mener en enorm masse ting om det her emne. Men hvordan dælen få alle tankerne ned på papiret? Hm... Kræver lidt betænkningstid, men okay: Har altid godt ku' li' at tænke længe over ting, og jeg har en laaaang togtur for mig i morgen, så... Jeg mener: Hvor tænker man bedre end i DSB's hvilkekupéer? !-)

Rigtig god weekend, Lizelotte! :-)

Lizelotte sagde ...

Glæder mig til at læse dit indlæg, Pernille!