torsdag, marts 20, 2014

Livsnyderen humper glad omkring

Så er jeg i gang med at gå igen!

I den sidste uge har jeg haft lov til at støtte på mit knæ igen - og gå lidt mere omkring end bare ruten mellem soveværelse, badeværelse, stue og køkken.

Jeg kan hjælpe til med aftensmad og vasketøj igen (ok - jeg har snydt LIDT og vasket en enkelt maskinfuld eller to) - og JEG MÅ KØRE BIL IGEN!

Jeg har været på en lille gåtur nede i byen (havde ærinde på apoteket), og nøjj hvor har jeg savnet at komme udenfor! Den første tur i supermarked var nærmest et emotionelt højdepunkt på min uge. Hurra! Fri igen!

Her, en uge efter jeg er blevet "sluppet fri" og tre uger efter min knæ-operation, kan jeg gå op og ned af trapperne på den "normale" måde, og jeg humper også meget mindre end før. 

Især nedad trappen er lidt udfordrende - man tænker ikke normalt over det, men den bevægelse når man skal have det raske ben ned til næste trappetrin (vægt på det opererede knæ, som bøjes lidt) er lidt spændende. Lige der kan jeg mærke at mine knæ-muskler har et stykke vej til normal styrke - det er lidt gelé-agtigt!

Og jeg skal stadig lige tænke over hvad jeg skal i løbet af en dag, og dosere brugen af knæet nøje.
Igår var jeg super-huslig om formiddagen, og til middag var mit knæ rigtig, rigtig træt, så jeg satte mig med frokost og ispose i sofaen. Og så sparede jeg på det resten af dagen.

Men mon ikke det bliver ved med at gå fremad - så jeg ikke ligner en gammel sørøver med træben, når jeg starter på arbejde igen. 

Ting jeg glæder mig til:

  • Gåture. Rigtige gåture, som varer TIMER.
  • At kunne kravle igen, og generelt støtte på knæet på den måde … det opdager man faktisk hvor tit man har brug for!
  • TRÆNING! Jeg føler mig som en fed, slap sofakartoffel!
  • Ikke at skulle tænke over hvor meget jeg går og står, så knæet kan holde ud en hel dag.


Ingen kommentarer: