fredag, februar 19, 2010

Trøsteshopping

Jeg har haft en rigtig off-dag, så i eftermiddag synes jeg, at jeg ville forkæle mig selv. Jeg tog på trøste-shopping, og se, hvad jeg købte:
Fin, ikke? Den er fra 2006, og den har kørt 28000 km. Lige knap.

Min gode, gamle mazda har jeg bort-adopteret - den skal bo hos mine svigerforældre fremadrettet. Men ikke før jeg får den lille sorte slambert ovenfor - og det gør jeg først mandag i uge 9.

Sælgeren fik mig ellers lidt pisset af, da jeg sad derovre ved hans skrivebord og var igang med at gennemføre handlen.

JEG havde ringet til ham tidligere på dagen, for at sikre mig at bilen stadig stod der. Og fortalt ham at JEG gerne ville komme over og se på bilen.

JEG mødte op derovre - sammen med Bruno, som pænt gik i baggrunden og sagde så lidt som muligt - og JEG fik nøglerne og satte mig bag rattet for at køre en prøvetur.

Bagefter sagde JEG at JEG gerne ville købe bilen.

Så sidder vi på kontoret. JEG fører ordet, og har dialog med sælgeren. Og hvad tror du så, han siger?

"Hvis navn skal stå på registreringsattesten?" - siger denne mandsperson og skeler til Bruno, som sidder og ser solid, uldjakket, gråhåret og myndig ud ved siden af mig.

Et splitsekund overvejede jeg vende mig, se bedende på Bruno og sige "Bruno, må mit navn ikke godt stå der?" Men så tænkte jeg, at manden måske ikke var kvik nok til at fatte ironi.

Så jeg svarede - meget hurtigt - "Det skal mit navn da.".

Hvorfor spørger han overhovedet? Tssssss .... stod der ikke 2010 på kalenderen??

Men fin er den, bilen. Jeg glæder mig til at tage den på ;-)

3 kommentarer:

Simon Amby sagde ...

Tillykke med bilen. Den ser fin ud!
Men kan nu godt forstå han spørger.

Assumptions is the mother of all fuck-ups :)

Lizelotte sagde ...

Simon, helt enig - men han kunne jo i stedet sige "Jeg skal lige have dit navn til registreringsattesten" - så kan jeg jo selv sige til hvis det ikke var mit navn.

Skal vi vædde på, at hvis jeg havde været mand og Bruno kvinde, havde han ikke spurgt?

Johnnie sagde ...

Fin håndtaske, ja :-)

Hvis jeg følte et behov, kunne jeg såmænd også finde på at købe sådan en, men de få gange cykel eller offentlig transport ikke er nok, sparer jeg også penge ved at have et afslappet forhold til at tage en taxa.

Meget ufiks sælger, ja. Det afslører jo netop noget om hvordan han ser på verden. Men nok også om at reel ligestilling dog ikke afskaffer gamle forventninger til roller, heller ikke indenfor mange parforhold.