mandag, januar 25, 2010

Billig i drift

Jeg hører af og til om teenagere, som driver deres forældre til fortvivlelse og forarmelse med krav om tøj, hvori der står mærker som D&G, Gabba, Björkvin og hvad det nu hedder altsammen nu om dage.

Min teenager - Kristian - er inderligt ligeglad med, om hans bukser er købt i Quint eller i Tøj & Sko. Bare de er rare at gå i.

Han havde lige et års tid i 5-6. klasse, hvor det godt måtte være G-star ... men det gik totalt over da han skiftede skole. Måske fordi der er lidt højere til loftet i den klasse, hvor han går nu.

Jeg har faktisk snakket med ham om det. Fortalt ham, at noget af hans tøj gerne må være mærketøj, hvis han gerne vil have det. Vi er ikke ludfattige på nogen måde, så vi kunne sagtens købe lidt mærketøj og mixe ind. Eller vi kunne købe mellem-mærkerne som Exit og Dxel.

Men på en eller anden måde er vi altid endt i Tøj & Sko. Jeansene der passer ham, og han kan lide dem. Og faktisk kan jeg godt følge ham. For jeg kan sq ikke forstå, at de skal koste SÅ meget mere, bare fordi det mærke der er syet i, hedder "det rigtige".

"Mor," siger han, "Jeg synes det er åndssvagt at give så meget for tøj, og jeg kan godt lide de her bukser," og det kommer mens han klapper sig på T&S-bukserne. Som indiskutabelt sidder godt, klæder ham og ser smarte ud.

Hans uniform er jeans, tshirt og sweat ... og hans tshirts er en blandet landhandel, købt lidt rundt omkring. Hans sweatshirts (med hætte - som regel sort) er ofte købt i mgp-shoppen online, og ofte er de med bandnavne.

Dybest set gider han ikke købe tøj. Så efterhånden er det blevet sådan, at jeg går ind i T&S, udvælger 3-4 par bukser, som jeg tror han vil synes om, og tager dem med hjem. Hvor drengebarnet prøver dem, og godkender eller forkaster dem. Som regel det første. Han synes det er en plage at blive slæbt med i butikker, og hans øjne er langt mere nådige overfor bukserne, når han kan prøve dem på sit værelse, frem for i et prøverum.

Så på en smuttur idag, hvor jeg skulle hente nogen småting nede i byen, slog jeg lige et slaw ind forbi T&S. Så nu er Kristians garderobe udvidet med 3 par jeans (men lige så mange skal ud, fordi de tenderer knæbukser).

Pris i alt: 170 kr.

Han er sq billig i drift.

PS: og gæt så lige, hvor mange gange han har set sin mor rode lystigt igennem tøjstativerne i Føtex ... jeg er sq også ligeglad med hvad der står i nakken af mit tøj...

5 kommentarer:

Hanne sagde ...

Min dejlige dreng er lidt i samme skuffe. Desværre er han dybt afhængig af Wrangler med stræk, så det bliver af og til lidt dyrt, men han forlanger ikke nye bukser før de gamle er slidt op. Han har en forkærlighed for skovmandssjorter, og de bliver ikke ringere af at koste 20 kr i Føtex. OK, nu er han begyndt at få SU, så han kan også betale selv :D
Det er lækkert at have et barn med selvtillid nok til at kunne klæde sig i det han har det godt i.

Lizelotte sagde ...

Hanne, vi må ha' gjort ET eller andet rigtigt.... ;-)

Knudsen sagde ...

Tænkt, det mener mig meget om min egen barndom, samt lidt af mit vokens liv..
Min mor handle også tøj til mig, og når jeg virkelig mangle, så slæbte hun mig ud, hvor der blev købt en ordenlig bunke tøj, til det lange stykke tid, hvor der ind imellem, lå lidt nyt når jeg kom hjem fra skole/efterskole.. Da jeg flytte hjemme fra, ja sørme også hun stadig købte lidt til den fattig studerne.. (Dog i mindre mænder) Ja også selv, da Christina kom ind i mit liv, kom der lidt tøj.. Jeg indrømmer at jeg heller ikke er den der gider at rende i tøj butiker hele tiden.. Tror min mor synes det var nemt med mig, i forhold til min andre søstere, at jeg altid har været mere drenget i tøj stil.. Men indrømmer at jeg er blevet lidt bedere til at se efter tøj nu, takke være Christina.. (Men kun lidt) :-)

Johnnie sagde ...

Ja, den der kan hvile i sig selv har ikke trangen til at købe sig til en identitet. Den med "billig i drift" var forresten også ord som min Ingelise brugte om sig selv ...

Annette i Barcelona sagde ...

Mine skønne nevøer er begge mærkedyr... - Tøjet skal være af det ene eller det andet... men det sidste års tid har det ændret sig lidt... for den ene er blevet 18 og skal nu selv betale... og så behøver tøjet pluselig ikke at koste så meget ;-)

Den anden har fået tøj penge og er ved at lære selv hvor meget han kan få for de penge hvis han skal have sko, bukser, bluser osv... og det er lidt svært at forstå at man ikke kan få de busker man gerne vil have når man nu har brugt 500 kr. på et tørklæde... - ja han brugte 500 kr. på et tørklæde... - men han lærer det vel hen ad vejen...

Selv er jeg ligeglad med mærker, MEN vil dog gerne betale for Jeans... (mærket/navnet er ikke vigtigt) da de gerne må være god kvalitet. Til gengæld holder de så også formen i flere år ;-) - resten er jeg ligeglad med... jeg vil hellere have lidt nyt oftere end at betale 4-600 for en skjortebluse...