søndag, august 15, 2010

Livsnyderens musikalske stjernestund

Det kan godt være at visse anmeldere mener, at koncerten igår med Leonard Cohen bød på et kedeligt 1. sæt. Sådan oplevede jeg det bare slet ikke.

Jeg oplevede den gamle mester med en styrke i stemmen man ikke forventer af en mand på 76, og en indlevelse, som blot blev større i løbet af koncerten.

Smukt og gribende var det. Og ensemblet på scenen var stærkt - især den gamle spanier, som håndterede diverse strengeinstrumenter faldt lige i ørerne på mig.

Da koncerten så ud til at være slut, hviskede jeg til Bruno: "Nu skal han bare komme ind og spille Famous Blue Raincoat, så er min lykke gjort." Og det gjorde han så, efter et par andre ekstranumre.

Koncerten, som startede kl. 20.00 (sharp!), var ikke forbi før næsten 23.30, med en pause på godt 20 minutter midt i. Så vi fik sørme noget for pengene! Den gamle mester har helt sikkert også fået noget for pengene - for ud over billettens pris, var der en anderledes bonus at høste for ham: den kærlighed og respekt, der mærkbart strømmede op mod ham fra publikum.

Suk. Det var en magisk aften, selv med umådeligt trætte ben og en smadret lænd.

Jeg fatter bare ikke, at nogen betaler omkring 650 kr for en billet, for så at tro de er kommet til byfest. Snakker og griner, vader ustandseligt frem og tilbage (og hen over mine tæer) for at hente fadøl, pølser og gå på toilettet. Som en debattør foreslog på fyens.dk, så burde man have indført en koncertlinje, og dem der ville til byfest kunne stå bagved, og så kunne os, der ville høre musik, have stået foran den. Jeg kan godt lade være med at spise, drikke OG tisse i de 3,5 timer det varede.

Men sådan er vi jo så forskellige.

5 kommentarer:

Simon Amby sagde ...

Jeg ville rigtig gerne have været til koncerten. Men synes det var en anelse dyrt.

Mht til koncerter, så har jeg før fået en reprimande af en person, der mente jeg skubbede. Men nu er man altså til koncert og ikke i teater.
Men sådan er VI så forskellige :)

Der er helt sikkert forskel fra en Cohen og så i pitten med Slayer, men man skal forvente aktivitet og deslige. En del af charmen :)

Jens sagde ...

Jeg er vild med Leonard Cohen. Jeg har aldrig været til nogen af hans koncerter og det er egentlig lidt ærgerligt. Man ved jo ikke om man får chancen igen og det lyder som en rigtig god oplevelse!

Lizelotte sagde ...

Simon, jeg har ikke noget mod aktivitet ... men jeg fatter ikke man giver en masse penge for at høre musik, og så bruger al tiden på alt muligt andet...
Mht billetprisen, så er det jo det leje det ligger i, når vi er ude i en stor kunstner. For mig var det ikke noget problem at den lå der - det er jo en prioritering.

Jens, du burde have været der ... det var en STOR koncert. Og jeg ærgrede mig vildt over at jeg ikke kom afsted til Århus sidste år, så glæden var stor da koncertrækken i år blev meldt ud. Han er jo nemlig en voksen mand. Men hvis jeg skal trøste dig lidt, vil jeg sige at han virker ret frisk og rørig, den gamle - mon ikke han nupper en tour mere??

Jeannette Refstrup sagde ...

Er en lille smule misundelig over, at du har set Mr. Cohen himself :-)
- Jeannette

Lizelotte sagde ...

Jeannette, han er en herlig sanger og en særdeles charmerende mand :)