lørdag, marts 20, 2010

Stien til vandhullet

Jeg har snart boet her i Fredericia C i 2 år nu... og jeg har efterhånden mine rutiner.

Jeg ved, hvor det er lettest og praktisk for mig at handle, og rigtig mange af mine ting bliver købt til fods, med en rygsæk og et par tasker. Det betyder, at jeg skal handle lidt tiere, men det gør ikke så meget.

Min tur går ind gennem Danmarksporten, for jeg bor jo på den "forkerte" side af volden - altså udenfor. Ikke ret meget, skal det siges. Ofte vælger jeg dog Prinsens Port, som er mindre end 50 meter fra Danmarksporten, men som er en gang- og cykelsti-port. Det er en lækrere vej. Omgivet af træer og lidt væk fra bilerne.

Første stop er Midtpunktet, hvor der ligger dels en Faktabutik, og en dejlig stor grønthandel. Der kan jeg få det meste. Ost køber jeg dog som regel i Ostejyden, men det er mest om lørdagen, for der er lidt længere ind, og så skal jeg forbi alle de fristende tøj- og skobutikker :-)

På vej hjem igen kan jeg så lige smutte ind til Nørrebrogades slagter. Den ligger lige overfor Fasanvej, og vi slæber mange kg kød hjem derfra i løbet af en måned.

Efter alle kødskandalerne begyndte vi nemlig at handle kød der, og efterhånden leverer de langt størstedelen af vores kød. Og jeg har fundet ud af HVOR stor kvalitetsforskellen er! Idag har vi f.eks. fået deres medister til frokost .... en lækker, kødfuld og fast medister, krydret dejligt - Bruno mente det var den bedste medister han nogensinde har fået, og jeg er tilbøjelig til at sige det samme. Mums!

Når man steger deres oksefars, smuldrer det bare på en helt anden måde, og hakkebøfferne holder størrelsen forbavsende godt - foruden at det er betryggende at stå og se på, at farsen bliver hakket.

Prisen er ikke væsentlig højere end i supermarkedet - har jeg til min overraskelse erkendt. Og de kører tit tilbud på det ene og det andet. Man kan også købe halvfærdige retter der - vi har fået flere forskellige, og det er bare i orden - naturligvis dyrere end at lave det selv, men et dejligt alternativ til fastfood.

Så pyt med at de lukker lidt tidligt - det er jo til at nå derhen, når der er under 100 meter :-)

Når det er lørdag, er jeg tit inde i byen en tur og vende. Har ofte et par ærinder, og oser lidt i forskellige butikker. Det er hyggeligt, og jeg møder tit nogen, jeg kender.

Men suk ... efter Katia har lukket café-delen af sit etablissement, og kun er åbent om aftenen, savner jeg at falde ind og læse i en avis og drikke en kop kaffe - eller nuppe lidt frokost sammen med Bruno... håber der kommer mere gang i tingene i byen, så hun kan lukke op igen.

Idag regnede det, og vejret var lidt kedeligt.

Men hvad betyder det, når jeg har et par gode sko og en paraply - og kan få alt det, jeg mangler, indenfor gåafstand :-)

5 kommentarer:

Alice M sagde ...

Hyggeligt at vi kommer cirka de samme steder :)

Har Bruno og du prøvet den nye sushi restaurant der ligger på axeltorv?
Uhm... den er god! Dog kræver det lettere tålmodighed at få sin mad - måske er de blevet hurtigere?

Til drop-in med kaffe og avis lørdag formiddag, bruger vi Cafe 47 eller Den 7. himmel - de to steder er måske ikke noget for jer?

Der er jo også Mille's hvor bryghuset lå - har dog ikke været der.

Lizelotte sagde ...

Bruno har prøvet den sammen med Kristian - jeg er IKKE til rå fisk overhovedet!! Men de synes godt om et.

Den 7. himmel synes jeg bare ikke er hyggelig...!

Cafe 47 er bedre ... men ikke hyggelig som Katia's der er lidt "home away from home" for os :-)
Jeg kan ikke lide fornemmelsen af at være udstillet, som man er på Cafe 47, lidt for meget glas der, synes jeg.

Mille er kanon, men igen, ikke så hjemlig at jeg ville sætte mig derind selv, bare for at få en kop mokka. Kan VARMT anbefale at spise der om aftenen - det er høj standard.

Det gode ved Katia's er også at den lige ligger på vej hjem. Og så er der jo også ... Katia, og hendes mand og søn, som jo bare er søde og hyggelige :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Verden er bare saa meget smukkere til fods. Dejlig beskrivelse af din handel. :)

Michael sagde ...

Det lyder som en rigtig god handletur, jeg selv benytter mig af de dejlige gårdbutikker hvor man kan smage på alle herlighederne såsom ost og pølse mm.
Discount butikkerne er gode nok til de mest banale indkøb, men der er ikke noget bedre end et friskt udskåret stykke ost mm.

Lizelotte sagde ...

Præcis, Michael - discountbutikker er fine til mælk og mel og den slags ... kort sagt alt det jeg ikke kan få hos slagteren, ostehandleren og hos grønthandleren...