tirsdag, april 27, 2010

...hvad skete der med løbeposterne?

Måske har der siddet et par afvigere derude og SAVNET mine løbeposter.

Der har nemlig været riiiiigtiiiig laaaaaaangt imellem dem siden engang sidste sommer. Jeg har bøvlet med en skade i baglåret, som har gjort, at jeg har måttet ty til alternative motionsformer - primært spinning.

Men nu er der forsigtig optimisme at spore. Siden januar har jeg sneget minutter ind på løbebåndet ude i fitnesscentret, og i lørdags syntes jeg at intervallerne var lange nok til at berettige, at jeg snørede løbeskoene og kastede mig ud i "rigtigt" løb - ude i den ægte, udendørs verden.

Det er pissehårdt. Jeg kan godt mærke, at jeg er i skod-løbeform (spinning GØR ikke det samme for min form som løb), og især hvis jeg sammenligner med sidste år, samme tid ... men det er ligemeget, for jeg LØBER igen! Godtnok bare 5-10 minutters intervaller, med 1½ minuts gang imellem, men jeg løber, og det gør ikke ondt. Jeg kan mærke baglåret, men ikke andet.

Det svære lige nu er beherskelsens kunst. Det ville være skøøønt bare at lade som om alt var fint, og drøne derudaf for at se, hvor hurtigt jeg kan løbe 5 km. Men jeg gør det ikke, for jeg vil IKKE være skadet igen!

Det er heldigt - for efter en vinter med spinning kan jeg næsten ikke piske en stemning op for det mere - - sådan går det altid, når det bliver oktober igen, synes jeg det er faaantastisk, og når der så kommer blade på træerne er jeg ved at brække mig ved tanken om at sætte mig på spinningcyklen.

Jeg har dog ikke skippet centret. Jeg styrketræner lidt - mine skuldre har så godt af det - og så har jeg fundet noget nyt og sjovt: ZUMBA! Det er mega skægt! Jeg kan ikke påstå at det er det hårdeste, jeg har prøvet, men det er bare humørfremmende!

Koreografien er tilpas let for en motorikmongol som mig, og et par sæsoner med shimmy og ottetaller og arabiske grundtrin har nok også rustet mig ret godt. Og så er instruktøren bare verdens skønneste Tine ... hun var instruktør på min allerførste hold-oplevelse i Dansk Fitness (dengang "Aktiv Fritid"), hvor jeg kom i oversize-delleskjuler-tshirt for at være med til Mave-Balle-Lår. Tine er den herligste energibombe - det er ganske umuligt ikke at være glad, når hun svinger taktstokken (i overført betydning).

Så jeg er solgt på Zumba - et fedt supplement til løb og styrketræning.

3 kommentarer:

Helle sagde ...

"Hvor er løbeposterne" - jeg tænkte først lige, "løber hun orienteringsløb?" :-)

Lizelotte sagde ...

Hehe Helle ... det var ikke lige DEN slags poster.... :D

conny sagde ...

HURRA for at du er kommet i gang med løbet igen. Selvom du jo ikke har ligget på den lade side mht. motion generelt.
Alle taler bare om Zumba - og "motorikmongol" må være årets nye ord!!! passer lige på mig. Måske jeg skulle vove mig ud i indkøb af passende DVD......