søndag, februar 05, 2012

Livsnyderen går gadget-tosset

Jeg har helt glemt at fortælle, at jeg fik bagt et forrygende lækkert rugbrød af min surdej.


Surdejen har i øvrigt fået navnet Sure-Kurt. Nok egentlig mest fordi der er "u" i Kurt, for min yndlings-Kurt i øvrigt er min storebror - og han hverken bobler, gærer eller er en slatten surdej. 


Sure-Kurt fik en unge idag. Han blev delt i to, og Lille-Kurt kom i en creme fraiche bøtte, for han skulle med Bodil hjem - hun kunne godt lide mit rugbrød, og besluttede sig for at bage et hjemme ved sin far. Hun har fået nøje instrukser om hvordan Lille-Kurt skal passes, for han skal være LIDT større før hun kan tage 4 dl af ham til et rugbrød.


Jeg håber Bodil skynder sig at putte ham i en skål, for jeg tror han hopper ovenud af creme fraiche bøtten, hvis ikke han får noget større at bo i.


Nu skal Sure-Kurt fodres nogle dage, så han er stor nok til at bage af sidst på ugen. Måske har jeg til den tid endda fået den fine nye røremaskine, som Bruno og jeg har bestilt - vores vildeste køkkenmaskine er en stavblender, og vi har længe snakket om at anskaffe en ordentlig røremaskine. Både til at røre dej og til at snitte og hakke. Jeg havde engang en foooooooooodprocessor (næsten som Gertruds, tror jeg), men den døde for snart mange år siden. Vi fik aldrig anskaffet en afløser, for vi var enige om at vi ville have en rigtig køkkenmaskine, som også kan røre og alt muligt andet.


Den nye fine maskine kan man købe alverdens tilbehør til. Alt lige fra kødhakker til pastamaskine. Og det er en kraftfuld fyr med 1500W motor, så mon ikke vi har køkkenmaskine til et par dage? 

Ingen kommentarer: