tirsdag, juli 07, 2009

Lidt af hvert - og cykelløb...

Her står den for øjeblikket på arbejde ... vi har jo ikke ferie endnu ... og lidt praktiske opgaver i huset.

På job er der ikke særligt travlt - men jeg kan sagtens holde mig beskæftiget, for jeg forsøger at orientere mig i mine nye opgaver og i min kommende rolle som projektleder. Jeg har naturligvis et billede af, hvad opgaverne er, men jeg bruger tid på at sætte mig ind i vores projektmodel, og genopfriske de værktøjer, jeg har været på kursus i.

Herhjemme laver vi Kristians værelse og gæsteværelset. Og ser Tour, selvfølgelig.


(Billedet er lånt fra tour.tv2.dk - tak tak)

Tænk, vi er på 4. etape, og jeg er allerede dødtræt af folk, som hverken ser eller synes om cykelsport, og som kloger helt vildt i doping ... alle er specialister, og alle mener, at cykelsport er den eneste sport med et dopingproblem.

Det er der et par gode grunde til.

Den første er, at cykelsport - ikke mindst de lange etapeløb - er ekstremsport, hvor der er utrolig meget fordel ved at dope sig. Det er kraft og udholdenhed, det handler om, og det kan man medicinere sig til. Men det er vigtigt at huske, at man altså ikke ligger i sofaen og doper sig til gode resultater - det kræver stadig talent og hård, hård træning, men man snyder dem, som IKKE doper sig ...

Den anden er, at doping i cykelsport er blevet fantastisk synlig, fordi sporten de senere år er begyndt at bekæmpe dopingen - mere og mere seriøst, og så vidt jeg kan vurdere (og jeg følger sporten ret tæt) med mere og mere held. Andre sportsgrene - f.eks. vægtløftning - har nærmest haft en det-snakker-vi-ikke-om kultur omkring doping, og så er det jo logik for perlehøns at man ikke hører om dopingtilfælde - for det bliver set gennem fingre med.

Men det kan man ikke diskutere med mennesker, som hverken følger med i eller interesserer sig for (cykel)sport. Det er som at diskutere Darwin med visse kristne ... alle argumenter kan modgåes med "fordi Gud har skabt det sådan" og "Det skal mennesker slet ikke kunne forstå".

Blot er det her "Jamen det er ligemeget, for de er allesammen dopede."
Og forklarer man om de indgående kontrolprogrammer, som bruges i sporten, lyder modargumentet "Nå, men de har da bare fundet på noget, som ikke kan spores endnu."

Jeg har netop besluttet mig for at jeg ikke gider diskutere det med ovennævnte kategori mere.

Og det er ikke fordi jeg er en blåøjet naivist, som tror at sporten nu er ren, og at vi har set det sidste dopingtilfælde. For lige så længe der er en chance for at tjene penge på at dope sig, er der nogen der vil forsøge det. Men jo sværere det er, jo mindre attraktivt bliver det modsat også.

Og det skal fandme være svært. Sporten har et imageproblem, som kun kan kureres ved en helhjertet indsats. DNA-pas og de nyeste screeninger. Ryttere, sportsdirektører og holdejere som ønsker en ren sport.

Os der ser på er i sidste ende afgørende for det. Og vi falder fra, hvis skandalerne ikke tager af. Sådan er det - det er os, der er målgruppen. Hvad dem, der alligevel ikke gider se cykelløb mener, tror jeg faktisk sporten er lidt ligeglad med. Det er ikke dem, der er reklamekroner i.

Så det har jeg bestemt mig for også at være.
Fra nu af.

Situationen er jo langt mere nuanceret end "De doper sig jo bare allesammen". Så skal vi ikke lige tage at give den en lille hvilepause, folkens?

3 kommentarer:

Helle sagde ...

Jeg har hørt, at der er vildt meget doping i golfsport. De skulle eftersigende tage noget beroligende medicin der giver "en rolig hånd.." ... ?? :-/

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Jeg vil springe doping og cykelloeb over og bare lige pointere at jeg ikke har glemt at jeg skylder dig en mail. Din email sidder stadig "ulaest" i min inbox og lige pludselig kommer der nogle ideer til ferien paa print!

Lizelotte sagde ...

Helle, ja, er der ikke noget med betablokkere?? Men det råwer og skriger folk jo ikke om hver gang der kommer golf på tv (gaaab)!

Tina, hihi ... vi har fundet et fint overnatningssted, ude i west London, en B&B som vi kan køre til og tage tuben ind til city - men gode by-tips modtages gerne :)