søndag, februar 10, 2008

Drageløberen

I december læste jeg bogen Drageløberen.

Det har jeg haft lyst til længe - og jeg blev bestemt ikke skuffet. En helt igennem gribende, kompleks og smuk bog. Jeg læste slutningen i bilen på vej til Aalborg nytårsaftensdag. Vi skulle op til min søster og holde nytårsaften, og jeg havde festtøjet på og fuld make-up.

Problemet var make-up'en - for slutningen af bogen rørte mig så inderligt, at jeg - som det ofte sker - lækkede totalt i øjenregionen. Hvorfor jeg sad i 10 minutter med vidt opspærrede øjne og hovedet tippet bagover - for at undgå overflod og ødelagt make-up.

Make-up havde jeg ikke meget af i dag - heldigvis. Så jeg kunne græde frit, og jeg gjorde det - mens jeg så filmatiseringen af Khaled Hosseinis bog.

Så smuk en film. Så sørgelig. Så håbefuld. Så trøstesløs.
Dejlige skuespillere - skønne figurer.

Kunne du lide bogen, vil du også synes om filmen. Ånden er i den grad intakt, og det hjertesønderrivende selvmordsforsøg som findes i bogen, er udeladt i filmen. Det gør ikke noget, for det var næsten for meget.

Se den. Også selvom du ikke har læst bogen. Og bliv mindet om, at de er mennesker som føler og elsker og håber og lever - dem, der bor der - langt væk i Afghanistan og omegn.

8 kommentarer:

Mona sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Mona sagde ...

Lyder godt. Jeg har nogle gave-bio-billetter som skal bruges - så det kunne jo blive til denne film :-).

Lene sagde ...

Datteren og kæresten var også inde og se filmen i går, og gav den også gode anmeldelser som du.

Jeg har hverken læst bogen eller set filmen, men måske det er næste læseprojekt.

Lizelotte sagde ...

Mona, det er ihvertfald en film, som rørte ved mit hjerte.

Lene, bogen kan varmt anbefales, som du kan se :-) og hvis du gider køre til Storvorde kan du låne min - den ligger hos min søster!

Anonym sagde ...

Jeg kan også varmt anbefale forfatterens anden bog "Under en strålende sol". Læs også den uden for meget make up....
Hilsen Lillian

Lizelotte sagde ...

Hej Lillian. Jeg er faktisk i fuld gang med "Under en strålene sol" - det er også en fantastisk bog - og ja, også beregnet til make-up-fri stunder...

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Jeg var bare ogsaa saa begejstret for baade bog og film; de beroerte mig virkelig. Ved du godt at mange af skuespillerne er lokale folk fra Afghanistan, som aldrig har optraadt foer? De spiller saa godt!

Lizelotte sagde ...

Jeg ved det, Tina - og det gør jo virkelig filmen meget autentisk og nærværende. Jeg har hørt at drengen som spiller Hassan måtte flytte væk fra Afghanistan, fordi folk chikanerede ham pga voldtægtsscenen ... sygt....