torsdag, februar 28, 2008

Livsnyderens holdningsændring

Igår var jeg ved fysioterapeut.

Jeg ved ikke helt om jeg kan lide ham. Han lagde ud med at sige, at "nu er du jo ikke helt ung mere," --- hov?? Jamen det ER jeg jo! Men ok, han har nok en pointe der, for selvom jeg føler mig som en vårhare mentalt, siger cpr-nummeret, at jeg snart fylder 42.

Senere skiftede jeg helt mening og kom til at synes, han var en meget tiltalende fyr. Det var lige omkring det tidspunkt hvor han så vurderende på mig, som stod i bukser og bh og sagde: "Ja, og du vejer jo ikke for meget."

Jeg var ikke nødvendigvis enig, men det var da rart at høre.

Han mener, at jeg har et holdningsproblem. Forkert arbejdsstilling, for mange år ved en pc, min kropsbygning (lange ben, korte arme og brede skuldre - jeg lyder som en freak...) har gjort, at mine sener og muskler er forkortede, og det medvirker til mine mange problemer med skuldre og nakke.

Så nu skal jeg huske at være rank, og tilbage med skuldrene. Jeg skal stå mere op når jeg arbejder (turde næsten ikke sige at jeg bedst kan koncentrere mig, når jeg sidder ned) og hele tiden tænke på min arbejdsstilling.

Jeg skal have ultralyd og terapi og massage, og jeg skal lave øvelser, hvor jeg strækker ud og får min bevægelighed tilbage.

Jeg har stor tillid til ham - han virker meget kompetent, og han var yderst optimistisk mht. mine chancer for at blive god igen. Kors, hvor er jeg træt om aftenen, når der er blevet rodet med mine ømme muskler og jeg er helt træt i skroget af at forsøge at holde ryggen rank og skuldrene tilbage!

Nå - man bliver vel aldrig for gammel til at ændre holdning.

4 kommentarer:

Carina sagde ...

Må jeg så anbefale at du prøver noget motion som styrker din ryg og smidiggør din forside?
Du kan evt prøve denne her; http://shop.denintelligentekrop.dk/product.asp?product=1452&sub=16&page=1
den tager kun en halv time. Den hjælper mig med at rette min holdning op og hjælper også på nogle af de spændingsproblemer jeg har i nakke og skuldre. De har også mange andre -og længere trænings DVDere

Mona sagde ...

Dejligt at du har fundet en fys' du har tillid til.

Og sjovt som det smitter ... jeg sad helt og rettede mig op og trak skuldrene tilbage, da jeg læste om det ... har nemlig selv samme problem!

Lene sagde ...

mona, du har ret :-) Lizelotte har nu en skare læsere, der sidder her og tænker på vores holdning. Det er aldrig for sent.

Pøj pøj med holdningsændringerne.

Ella sagde ...

Gisp, hvor er det svært at ændre holdning - jeg håber du er bedre til det end jeg. Dvs. når jeg har mest ondt, kan jeg godt sidde ret, andet er nemlig ikke muligt ;-)

Rigtig god bedring :-)