søndag, oktober 04, 2009

Dansk Fitness revisited

Jeg har gennem efterhånden en del år trænet i samme center. Bruno og jeg startede i 2001 i det, der dengang hed Aktiv Fritid. Det lå i en bygning som engang havde huset en eller anden virksomhed, og der var skjolder på loftet, spinninglokalet var ekstremt lille og dårligt ventileret, og omklædningsrummene var ret små og umoderne.

Men stemningen var god der. Alle hilste venligt på hinanden, og ældre, unge, os midt imellem, fitte og fede, store bodybuilderfyre og rundbuede motionister - alle sameksisterede hyggeligt. Der var plads til både de dyre og moderne tætsiddende outfits og tshirten og cykelshortsene fra Føtex. Også da centret blev medlem af en lille kæde, og kom til at hedde "Forever Fitness".

Efter nogle år, hvor indehaveren havde snakket meget om nye lokaler, blev der bygget, lige i nærheden, og vi rykkede de der 200 meter til nye, fine lokaler. Den gode stemning var heldigvis bevaret.

Jeg kom der lidt i perioder. En overgang cyklede jeg en del - og der var mit medlemsskab stillet i bero. Når jeg løb meget, så var det heller ikke centret der trak.

Så flyttede jeg ind til byen, herind på Fasanvej, sidste forår. Og så spirede tanken om at få medlemsskab i et center tæt på hvor jeg bor - så jeg rykkede til Equinox på Vejlevej. En overgang på 3-4 måneder styrketrænede jeg ret seriøst - ikke for at få store muskler, men for at prøve at afhjælpe de problemer, jeg døjer med i mine skuldre. Træningen gik fint, og jeg kunne lægge mere vægt på, men skuldrene var lige døjsomme, med eller uden træning.

Da var det, at jeg meldte mig til Lillebælt ½ maraton 2009, og begyndte at træne hen imod det. Jeg brugte langsomt mere og mere tid på at løbe, så jeg kom ikke i centret. Det var en prioritering.

Med et gennemført halvmaraton bag mig, var det min intention at holde min løbeform på et niveau, hvor jeg uden de store problemer ville kunne træne mig op til 2010-løbet. Men en skade satte en irriterende stopper, og efter et målrettet forsøg på at træne mig gradvis op igen, som endte i at skaden var tilbage i samme øjeblik som jeg ramte 5 km, stoppede jeg med at løbe dels i frustration, og dels fordi jeg fik liiidt travlt med alt muligt andet.

Så eftersommerens motion har bestået i at jeg har cyklet på arbejde de fleste dage (10 km retur), min tirsdags-mavedans samt gåture. Og det er bare ikke nok for mig. Det siger min krop og min vægt til mig.

Da det gik op for mig, at min Equinox-bindingsperiode var udløbet, meldte jeg mig ud. Fine træningsfaciliteter til styrketræning, men trods et stort fint spinninglokale, kunne de kun byde på 5-6 hold på en uge, og instruktørerne imponerede mig altså heller ikke.

Så nu er jeg tilbage .... tilbage i Aktiv Fritid/Forever Fitness - - Dansk Fitness, som det nu hedder. Stemningen er lige så dejlig som den altid har været, der er stadig mange kendte ansigter, og masser af spinninghold. I love it!

Har nået at spinne 2 gange i denne uge - og det er hårdt fordi min form absolut ikke er i top.
I formiddag var jeg meldt på et hold - 9.45 er et fint tidspunkt. Det var dog lige undgået min opmærksomhed at holdet løb 1½ time i stedet for den normale time .... MAND jeg var bombet, da jeg nybadet kom hjem og landede i en lænestol.

Nu har jeg fået frokost og sovet lidt på sofaen, og kroppen er ved at være nogenlunde med igen. Jeg holdt de 1½ time, uden at gå ned, og det er jeg stolt af!

Og jeg er SÅ glad for at jeg er tilbage i mit gamle center, med folk jeg kender og instruktører jeg ved kan deres kram :-)

4 kommentarer:

Alice M sagde ...

Ihh..

Jeg har selv overvejet Fitness World som Equinox jo hedder nu, men hvis de ikke har hold træning kan det vidst være ligemeget.

Har dansk fitness step hold? det er nemlig liii det jeg godt kunne tænke mig.
Dengang vi boede i Århus var det Fitness World på den anden side af vejen der blev besøgt.

Lizelotte sagde ...

Alice, de har da hold, og jeg aner ikke hvad de har af step mv. Det er alene spinning, jeg har interesseret mig for.

Dansk Fitness har alle mulige hold, også step ... der ud over Mave Balle Lår, Boksetræning og vistnok også noget Yoga-noget ... jeg gør ikke så meget i det der gymnastik-noget, må jeg indrømme.

Jeg er superglad for Dansk Fitness, men er også farvet af at jeg kender rigtig mange som går derude, og mange af instruktørerne ...

men du kan jo bede om en rundvisning og information fra de forskelige centre...

Lasse sagde ...

Spændende indlæg!

Det er vigtigt at føle sig "hjemme" i sit fitnesscenter, så det er rart at se en som forstår værdien af det.

Træner du med vægte, eller er det udelukkende spinning og lidt holdaktiviteter?

Lasse

Lizelotte sagde ...

Lasse, det er pt udelukkende spinning. Aldrig holdaktiviteter, maaske tager jeg lidt styrke senere...