torsdag, oktober 08, 2009

Livsnyderen om at bruge begge øjne

Puhaaaa hvor indvandrere, integration, fremmedhad og andet sjovt fylder meget i medierne for tiden.

Den anden aften så jeg et program, hvor en svensk journalist fik fremstillet Danmark sådan her:
Den menige dansker = Pia Kjærsgård-fan

Jo, hun havde et par pointer undervejs, og besøgte bl.a. et pudsigt monokromt ægtepar som var trofaste DF-støtter - komplet med små figurer i haven og broderede billeder på væggen - men den hun udstillede mest var sig selv: for mig at se var hun personificeringen af en selvgod svensk akademiker i 30'erne med alle de rigtige meninger.

Programmet var hårrejsende enøjet, selvom der dog var et enkelt interview med en dansker, som brødebetynget nærmest frasagde sig sin nationale stolthed.

I aften var der i nyhederne et indslag om en film lavet af en mand, der tidligere har boet i Danmark. Han fremstillede Danmark som en racistisk trykkoger, hvor oprøret ulmer lige under overfladen, og brugte bl.a. bandekrigen som et eksempel på dette.

Præcis lige så enøjet som den svenske selvgodhedsudsendelse. Bagefter blev en mand (som havde set filmen men ikke selv kendte til Danmark) spurgt om hvordan han så på Danmark, og han skældte ud over hvor uretfærdige og slemme vi var, og at han aldrig ville komme herop.

Godt så.

Vil man have tilsvarende doser enøjethed, bare fra en anden vinkel, kan man jo så kikke på vores venner fra Dansk Folkeparti. Et hurtigt kik på deres hjemmeside, eller de hårrejsende annoncekampagner de kører - eller find et eller andet frem Pia K. eller Mogens Camre har sagt eller skrevet - så når ihvertfald mit blodtryk skræmmende højder.

Jo, Dansk Folkeparti har bestemt haft deres berettigelse. Det var godt, at vi fik gjort op med halal-hippie-bevægelsen, at det blev legalt at forholde sig til den meget højere kriminalitet som man fandt i visse indvandrermiljøer.

Men når så det er sagt ... så så jeg dem da gerne sat udenfor enhver form for indflydelse LIGE nu.

Jeg tror bare det er svært, når folk, der måske er lidt utrygge over alt det, de læser i medierne, ser i TV at svenskerne mener vi allesammen er racister og helt "forkerte". Når nu det, Pia K. siger er så enkelt og klart og let at forstå (at rigtige løsninger så sjældent er sådan, er en helt anden sag) ...


Det jeg prøver at sige er:

Det er skidt at være enøjet. Du har fået TO øjne. Brug dem da for pokker, uanset om du er svensk journalist eller bare en helt almindelig dansker... eller en etnisk en af slagsen, for den sags skyld.

Når jeg bruger MINE to øjne og kikker mig om, ser jeg masser af yderst velfungerende indvandrere. Kolleger, i massevis, som ikke ligefrem går rundt med vilde øjne, håndsbredder af skæg og dynamitbælter om livet. Hvad enten de kommer fra Iran, Bosnien eller helt ovre fra København.

Jeg ser ham, der laver min pizza, ham der stanger grøntsager over bordet med smilerynker i øjenkrogen ovre på grønttorvet, og den rare buschauffør jeg hilser på stort set hver morgen. For slet ikke at snakke om den ualmindeligt søde og smilende unge fyr ovre i Fakta - gad vide om han nogensinde holder fri?

Jeg ved da godt, der også er unge smartbert'er med løstsiddende knive og store kæfte, men det er altså ikke dem der er flest af.

De får bare lov til at fylde alt, alt for meget i medierne.

Jeg er VARM tilhænger af, at man stiller krav til, at alle, der bor her, opfører sig ordentligt. Og så er jeg ligeglad med om de hedder Nicolai eller Achmad. Men man skal lige huske at kikke med BEGGE øjne og ikke bare se balladefyren, men også alle de andre.

Balladefyrene ødelægger det for alle de andre. Endnu mere når vi fokuserer med vores ene øje på dem.

Af med øjenklapperne! Livet SKAL ses med to øjne!

3 kommentarer:

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Saadan frue - saa er det sagt!

Det er spaendende at se paa Danmark fra mine oejne, da jeg jo selv er indvandrer og gift med en ditto.

Danmark synes udefra naiv paa indvandrerfronten, men de har selvfoelgelig heller ikke en lang historie af store indvandrerskarer som nogle af de stoerre europaeiske lande.

Sommetider skal ting vaere skidt foer de kan blive godt og jeg tror det er det DK gaar igennem lige nu. Folk skal laere at fokusere lidt dybere end hudfarven, men saadan noget tager rigtig lang tid.

Jeg hoerer i Danmark udtryk som "det er ikke for hvide mennesker", "han bander som en tyrk", "bilen blev foert af saadan en ordentlig neger" og alle de udtryk, som i hverdagen lyder rimeligt beskrivende og uskyldige ville f.eks. i UK blive anset som direkte racistiske og vedkommende som brugte dem ville blive forfulgt. Vi har et eksempel lige nu paa vores version af "vild med dans", hvor en af danserne i spoeg kaldte sin partner en "paki" (nedsaettende ord om en pakistaner) og hele landets medier er travlt beskaeftigede med at debattere hvor vidt han skal fyres eller ej!

Lizelotte sagde ...

Tina, vi HAR jo været snotnaive og helt glemt at man bedst viser respekt for andre ved at behandle dem som voksne og stille krav til dem ....

...og nu er vi så vågnet af tornerosesøvnen og nogen af os er røget i den anden grøft.

Du har sikkert ret - det er en proces, og jeg håber vi ender et godt sted. Men det hjælper ikke på processen at folk glemmer at bruge begge deres øjne, og låser deres hjerter inde - og sætter deres hjerner på standby...

Manja sagde ...

Selvom jeg ikke er kristen: AMEN! Medierne fokuserer så meget på de dårlige ting, og undlader helt at se succeserne, og det gør mig simpelthen så træt. Naturligvis skal man også se på problemerne, men succeserne overskygger i mine øjne problemerne i rigtigt mange tilfælde - og jeg har problemerne helt inde på livet, bosat som jeg er på Amager, lige ved siden af Urbanplanen ;o)