onsdag, april 09, 2008

Om at bo i byen

Hvor er vi glade for at bo i byen!

Vi nyder allerede nu, at alting er så tæt på. Og med det dejlige vejr, det har været i denne uge, har jeg oven i købet været på cykel på arbejde hver eneste dag. Tirsdag skulle jeg med Kristian ind og bytte en ting inde i byen, og hvor var det nemt!

Ikke noget bøvl med parkeringspladser og planlægning, bare op på cyklen og så var vi der. Vi fik byttet, købt nye bukser til ham og oven i købet vendt forbi Føtex efter aftensmad - og så var vi hjemme i ordentlig tid til at lave mad.

Kristian er glad for sin nye skole. Det viser sig, at han har en klassekammerat, som bor lige på vejen. Han nyder også at få lov at sove længere om morgenen - vi vækker ungerne kl. 7, og så kommer de hhv. op og ned (den ene har værelse ovenpå, og den anden har i kælderen) og spiser morgenmad sammen med os, og bagefter går de i bad osv.

Bodil nyder at være i cykleafstand fra sin skole. De sidste to aftner har hun hængt ud med piger fra skolen, igår her hos os og i aften hos en skolekammerat inde i Kongensgade. Det gør faktisk en forskel for hendes sociale liv - det er dejligt at se!

Og i aften havde vi for første gang tid og overskud til at gå en tur. Aftenens X-tet-seance var aflyst, så vi fik aftenen foræret og gik en god lang tur rundt med volden, ad Østre Strand helt ned til Kemira og ind gennem byen hjem.

På vej hjem tjekkede vi åbningstider for Caffe Katia inde i Riddergade. Der overvejer vi at spise på tirsdag, hvor Livsnyderens fødselsdag skal fejres. Det er et sted, vi faldt over i påsken - nok det hyggeligste sted i Fredericia! Det ser ikke ud af noget udefra, men indenfor er det uforligneligt. Bogreoler med bøger og blade, spil og meget andet, indbyder til at du falder ind og får en kop kaffe og fordyber dig i en bog. Vi fik serveret skønne italienskinspirerede sandwiches, og stemning og mad gik op i en højere enhed.

Hvis du bor her omkring - så prøv det!

Os der bor på Fasanvej kan anbefale det :-)

4 kommentarer:

Mona sagde ...

Hvor lyder det bare dejligt for jer - kan kun bekræfte, at det altså giver gode muligheder at bo i en by (selvom min by er "lidt" større end din)!

Tillykke med det hele.

christina sagde ...

Lyder bare så godt - kender godt det med at bare cykle og så få meget ordnet på kort tid. Sådan noget nyder jeg nemlig også her i KBH! :D
Nu bor jeg også tættere på næsten alt - super dejligt.

Nyd forsat at bo på Fasanvej. Glæder mig til at besøge jer i det nye sted.

Lizelotte sagde ...

Mona, vores by er overskuelig og passer lige i størrelsen til mig :-)

Christina, vi glæder os sørme også til at I/du kommer og besøger os - forhåbentlig snart. Vi har planer om at få fundet vores gæsteværelse en af dagene... :-)

Mona sagde ...

Jeg er sikker på, at jeg også ville trives (godt) i Fredericia, den virker lige præcis stor nok til at man kan få masser af gode oplevelser, "gemme" sig lidt hvis man har brug for det, og så alligevel møde folk man kender på gaden!