onsdag, maj 14, 2008

Livsnyderen om at blive ældre II

Når jeg genlæser mit afsnit fra i går, bliver jeg helt nervøs for, om mine læsere tror, jeg er ved at få en midtlivs-krise.

For det er jeg altså ikke.

Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg aldrig har været sikrere på mig selv, på mine mål og mine værdier - og hvor jeg aldrig har været gladere for mit liv.

Jeg kan bare mærke, at jeg for tiden forsøger at definere mig selv - også ud fra min alder. Måske fordi jeg er nødt til at forholde mig til, at jeg ikke er ung mere.

Og det gør ikke noget!! Jeg ville ikke være 18 eller for den sags skyld 25 igen, om så jeg fik en million EUR for det.

Jeg kan bare mærke, at det er et issue - noget, jeg ind imellem pusler med i mit hoved. For store dele af mig er jo uforandret. Jeg er stadig en drengerøv. Jeg drikker stadig øl af flasken, bøvser, griner hæmningsløst af Simpsons, fortæller platte vitser .... sådan som jeg altid har gjort.

Men jeg bager også boller med kanel og rosiner, jeg pusler i min have og kan godt lide, at mit hus er pænt. Jeg er mor med alt hvad der dertil hører.

Jeg er dog endnu ikke kommet dertil, at jeg har købt et fuglebad (for nylig fortalte en kollega mig at NU vidste hun, at det var slut - for hun havde købt et fuglebad til haven!).

Tror nok, jeg forsøger at definere mig selv på tværs af alder - på tværs af mit køn og de drengede anstrøg, jeg har - at finde mine ben i en ny tid, hvor jeg ikke mere har små børn, og den ældste er på nippet til at flyve fra reden.

Jeg er så heldig, at jeg er fantastisk godt gift. Så det behøver jeg ikke bekymre mig om. Men en dag skal jeg have spurgt ham om han OGSÅ nogen gange går og forsøger at finde ud af om han er mest "voksen mand på snart 50" eller bare ... sig selv.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tror, at fordi der nogen derude, som saetter 'standarder' for man man boer, skal og goer naar man har i vis alder, begynder saadan nogen som os at undre os over, om vi er saadan eller om vi burde vaere saadan eller hvorfor vi ikke er saadan. Det paa trods af, at vi befinder os et rart sted i vores liv, hvor vi goer de ting vi har lyst til, naar vi har lyst og paa den maade, som falder os bedst ind.
Jeg naermer mig de tredive og taenker ogsaa meget over alderen, indholdet, forandringer, etc. og hver gang kommer jeg frem til noget positivt.
Egentlig tror jeg, at vores liv i det store hele former sig efter, hvad vi forventer af det.

Det jeg proever at sige, er at jeg forstaar dig saa inderligt :-)

Simon sagde ...

Aaaaj øv! Ingen midtlivs-krise. Betyder det at jeg ikke kan se frem til indlæg omkring den nye harley du har købt eller backpacker-turen til Mongoliet?

Lizelotte sagde ...

Fisker, tak for opbakningen - det du skriver er meget i tråd med mine tanker.

Simon ... man VED jo aldrig med mig. Men indtil videre må du nøjs med at bladre tilbage til indlægget om min nye cykel (MBK - 7 gear) og den planlagte campingtur til Provence .... for DYLLAN det lyder sat :-D