fredag, maj 30, 2008

Livsnyderen hamstrer skyllemiddel

Enhver der kender mig, ved at jeg er duftoholiker.

Jeg har en imponerende samling parfumer, og det er nok dufte, der er mest oplagte, hvis der skal manipuleres med mig. Jeg er simpelthen sådan et nemt offer!

Skal man være grøn og allergivenlig og alt det der, så bruger man ikke skyllemiddel. Men jeg indrømmer - jeg elsker, at vasketøjet dufter godt. Sådan ummenum-godt.

Faktisk i en grad, så jeg har udviklet et afhængighedsforhold til et bestemt mærke skyllemiddel, i en bestemt duftvariant. Duften af lige det skyllemiddel gør mig veltilpas og glad - og når jeg står og lækker tøjet sammen, tænker jeg ikke, som jeg måske burde: "Uf - kemikalier og kunstig duft" - derimod glæder jeg mig over velduften, og føler mig overskuds-husmor-agtig.

Egentlig lidt patetisk, ikke?

Nu er det sådan, at "mit" skyllemiddelmærke ikke er det billigste på hylderne, så jeg plejer at gå efter det, når det er på tilbud. Så nupper jeg lige et par flasker. Det bliver jo ikke sådan for gammelt, vel?

Sådan gjorde jeg også igår, da jeg på min torsdagsindkøbstur (jeg er stort set altid at finde i Føtex torsdag ved 18-tiden, når jeg har droppet ungerne af til rollespil) fandt de dejlige dråber på udsalg. To flasker røg i indkøbsvogning.

Da jeg senere gik ned i vaskerummet med mit indkøb, blev jeg faktisk en anelse flov. Man kan vist roligt sige, at jeg havde nok skyllemiddel.

Hvor længe mon det tager at bruge 7½ flaske koncentreret skyllemiddel?

Måske skal jeg det næste stykke skrive på ALLE indkøbssedler: "Vi mangler IKKE skyllemiddel"...

14 kommentarer:

Anita sagde ...

Og jeg læste og læste og læste, men ikke om jeg fik navnet på lige dén skyllemiddel da. Kom så med den - vi kan vel dele :-D

Hilsen én, der er ligeså stor en fan af dufte og skyllemiddel, men som nu desværre er TVUNGET til at bruge duftfri pga. det skide nye vaskehus, hvor vi ikke selv kan/må dosere. ØV! :-(

Lizelotte sagde ...

...det var jo med vilje ... det er jo ikke en reklameblog... men ok: Snuggle Sunfresh tror jeg den hedder - den gule af dem... uhm...

christina sagde ...

Ja, der skal nok stå skrevet at I ikke har behov for flere flasker, men jeg har en ide:

I kan sende to flasker til København, nærmere Amager :D

Ella sagde ...

Skyllemiddel - suk, Lizelotte - jeg er en af de uheldige der slet ikke kan tåle lige nøjagtig den duft. Hovedpine, hævede luftveje og ubehag følger altid i kølvandet på en indhalering. Jeg går i en anden ende af haven når naboen bruger snuggle.

Jeg er en af dem der ville ønske at skyllemidler var uparfumerede, men vi er sikkert ikke enige ;-)

Lizelotte sagde ...

Christina, det er vist billigere at stikke dig en 50'er så du selv kan købe det :-P

Ella, det må være træls ... jeg kan slet ikke forestille mig livet uden duft og parfume :-(

christina sagde ...

Bare send 50 kr - kan nemlig ikke finde ud af at købe vaskepulver eller skyllemiddel, selv om økonomien ikke fejler... :/

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

LOL - det er lige praecis saadan noget jeg goer - og jep, ogsaa med skyllemiddel. Max indtil videre har dog vaeret et lager af 4 store flasker...

Mona sagde ...

Og så er der mig, som ikke bruger skyllemiddel, med mindre jeg vasker uldbluser (og dét sker sjældent, da jeg kun ejer ganske få, fordi de skal vaskes i hånden ....). Skyllemiddel er ikke just det mest miljøvenlige, så selv om det dufter godt, har jeg fravalgt det.

Sagde hun så ... som ellers ikke altid er så god til dét med miljø, men lige her er det åbenbart trængt igennem ...

Bortset fra det - så ville jeg godt nok også være ked at at undvære dufte i mit liv! Det kommer bare sjældent fra skyllemiddel.

Lizelotte sagde ...

Christina, det er ellers ret nemt - her er en vejledning:

1) tag cyklen hen til supermarkedet
2) find hylden med skyllemiddel
3) tag en flaske ned fra hylden
4) betal i kassen.

Du får ikke nogen 50'er denne gang, men jeg gi'r en øl den 14. ;-)

Mona, måske er det miljøbelastende, men det er der mange andre ting der også er.
Jeg kan fx. nævne at jeg næsten ikke bruger min tørretumbler fra april til oktober, og at jeg stort set altid cykler på arbejde. Især tørretumbleren tror jeg betyder meget - den sluger meget strøm, sådan en.

Mona sagde ...

Jeg kan godt tumble tøj i min kombi-vaskemaskine. Det gør jeg kun når jeg skal tørre min dynejakke. Så lige dér pudser jeg også glorien :-) Ellers bliver alt tøj tørret på snor - i badeværelset eller på det meget luftige tørreloft, vi har.

- Sagde hun, som ellers tit er ved at blive kvalt af glorien, hellig, det tør jeg godt nok ikke være ... altså bortset fra med skyllemiddel!!

Lizelotte sagde ...

Nogen er hellige med det ene, andre med det andet.

Det eneste, jeg er hellig med for alvor - som jeg tager dødsens seriøst er: at livet er for kort til dårlige parforhold og dårlig vin.

Anita sagde ...

Tak for info Liselotte... og så kunne jeg da iøvrigt godt tænke mig at vide, hvor mange der synes MIN blog er en reklameblog, med alle de links jeg kaster ud til højre og venstre, hvis du synes det er at reklamere, blot du skriver navnet på din yndlings-skyllemiddel. Altså i den undertone, at det er noget skidt :-D

Jeg ser det nu istedet som en herlig nyttig viderebringelse af gode erfaringer ;-)

Lizelotte sagde ...

Anita, jeg er heller ikke særlig hellig med reklamer på min blog - syntes bare ikke at mærket på skyllemidlet var det relevante i posten.

At jeg synes en given slags skyllemiddel dufter fantastisk, er jo ikke lig med at andre gør.

Anita sagde ...

Når det er skyllemiddel er det altså virkelig en vigtig info i en post (efter min mening). Især, når man er en stor fan af skyllemidler ;-D

Jeg kan tage syv lange og syv brede, når jeg skal købe en ny flaske. Så skal låget af, der skal snuses. Så skal jeg videre til den næste og næste og... jeg må altså overveje, hvordan jeg kan bruge skyllemiddel igen, når vi nu er underlagt de nye vaskeregler her i ejendommen. Jeg har jo helt abstinenser!