søndag, juni 01, 2008

Gæstebud, efterskolebesøg og sommersøndag

Åh.

Sikke et lækkert vejr det har været i weekenden, og sikke en dejlig weekend, det har været. Jeg kan mærke i min hud, at jeg har fået sol - men ikke for meget, for jeg har klasket faktor 20 på ansigt, hals, udskæring, skuldre og arme, som altid er der, jeg får for meget, når jeg ikke passer på.

Fredag arbejdede jeg hjemme. Suk. Det er hårdt, når vejret udenfor er skønt og grønt, og udsigten fra arbejdspladsen er lokkende som min er.

P1040758

Men jeg fik lavet en masse, som man gør, når man får lov at arbejde uforstyrret. Og da det pludselig var fyraften, var jeg flittig og fik bagt brød. Jeg er en stor tilhænger af rugbrødsblandinger. Og når man bager af sådan nogen, bliver der 30 g. gær til overs. Det kan man bage lækre kanelboller af.

P1040759

Jeg har opfundet opskriften selv.

Ca. ½ liter lunkent vand tilsættes gær (som opløses). Salt, lidt sukker og en sjat olie hældes i, og så tilsættes mel, et æg, en håndfuld kanel og en grundig sjat rosiner. Dejen hæver tildækket til dobbelt størrelse.

Bollerne sættes på plader, efterhæver 10 minutter og bages 10-12 minutter ved 200 grader.

P1040761

De smager lækkert, og så har du ikke sådan 3/5 pakke gær til at ligge og rode i dit køleskab.

Vores gæster fik nu ikke kanelboller. De fik grillede nakkekoteletter og pølser (jeg har en kollega som sælger grillpølser af limousinekød - uhm!), med persille/hvidløgskartofler, godt brød, salat og tzatziki til - og et par flasker god Chateau la Pujade fra Struer Vin gled også let og elegant ned.

Det var voldsomt hyggeligt.

Lørdag smagte min mund grimt - som om et hvidløg havde lagt sig derind og var død i løbet af natten - sammen med en sur gammel korkprop. Puha. Men jeg skyndte mig at blive frisk, for vi skulle besøge Bodils efterskole - til nye-elever-dag.

Først tog vi en tur til Tyskland for at købe cola og andre fornødenheder. Ungerne var i godt humør - de er ikke særlig søskende-agtige på det her billede:

P1040762

Bagefter kørte vi op på skolen. Den ligger i en lillebitte by - Højer - ikke så langt fra Tønder. Det er langt ude på landet.

P1040774

Men de fokuserer på design, og Bodil vil gerne lære mere om tekstildesign, som er en af linierne på skolen. Hun glæder sig meget til at starte dernede næste år.

I dag har Bruno været ude at cykle med Carsten. Imens har jeg slikket sol og ordnet vasketøj - uhm.

Nu kommer så en travl uge. Mandag og tirsdag er belagt fra morgen til eftermiddag med møder, og onsdag får jeg nok at se til. Torsdag har jeg fri pga. Grundlovsdag - og fredag har jeg taget en skummel feriedag.

Skummel fordi: onsdag eftermiddag futter Bruno og jeg af med retning mod Paris.
Vi skal ha' en rigtig kæresteweekend i byernes by, min honey og mig.

En smuk mand, en smuk by - og en sommer, der lige er begyndt.
Kan man så ønske sig mere?

4 kommentarer:

Mona sagde ...

Det lyder altsammen SÅ dejligt ... at Bodil glæder sig til efterskolen og at DU glæder dig til en kæresteweekend!

Rigtig god tur!

Lizelotte sagde ...

Mona - tak skal du have - jeg glæder mig vildt til "byernes by".

Lene sagde ...

nejjj jeg er så misundelig, jeg vil så gerne tilbage til Paris :-)
Ha en rigtig dejlig kæreste tur :-)

Lizelotte sagde ...

Tak Lene - du må slæbe Landmanden med alene næste gang, du skal til Paris. Rom kan i øvrigt også anbefales... :-)