torsdag, januar 22, 2009

Seriøst stilbrud

Igår var jeg til et heldagsarrangement med mit firma. Hele biksen - alle ca. 500 medarbejdere - blev over 4 dage inviteret i Dronning Margrethe Hallen til peptalk, information og en afsluttende middag med oksehøjreb og hele molevitten.

Maden var sådan set i orden. Jeg ville have foretrukket mit kød lidt mindre gennemstegt (sådan som ca. halvdelen af bordet fik), men ellers smagte det fint. Den chilenske cabernet sauvignon, som blev budt rundt, smagte faktisk også helt fornuftigt.

Min kæde hoppede af da tjeneren (en trind dame i 50'erne) kom rundt anden gang med vinen ... hun gik glad rundt med en Raimat, som er en ganske antagelig spansk vin, og pjaskede det lystigt i glassene ... lige ned oven i de halve glas chilensk cabernet, som vi intetanende gæster endnu ikke havde nået at drikke.

Jeg var faktisk rystet. Det er da amatøragtigt på et højere plan - for vinene var altså ikke så dårlige, at det var lige meget!!

Gad vide hvad man lærte på tjenerskolen der for en tredive år siden?

4 kommentarer:

Johnnie sagde ...

Rent praktisk vil jeg gætte på at mange af serveringspersonalet ved sådanne store arrangementer ikke har været igennem en tjenerskole.

Nåede du at stoppe hende? :-)

Simon sagde ...

Man drak nok lidt hurtigere i hendes tid :)

Lizelotte sagde ...

Johnnie, du har sikkert ret .. har en ret tydelig fornemmelse af at hun IKKE var tjeneruddannet ... men er det ikke sådan noget, man bare VED .. især hvis man arbejder med servering?

Simon, det kan være :) kan vi deraf udlede at mine kolleger er nogle meget mådeholdende mennesker?

Mona sagde ...

Sørgeligt, sørgeligt!

Der for 30 år siden var der også stadig nogen, der satte rødvinen på radiatoren før servering!!