mandag, juni 01, 2009

Barcelona - mmm tapas!

Det er noget helt specielt at sidde på en tapasbar i Barcelona og nippe til tallerkner med lækre tapas, mens du nyder en øl eller et glas køligt rosévin ... eller måske en herlig rødvin.


Du har god tid, og maden nydes langsomt, bid for bid. Rundt om dig kan du høre livlig samtale - det meste på spansk, hvis du har været heldig og fundet en rigtig god, billig, autentisk tapasbar - og måske har du verdens bedste udsigt - til ham eller hende, som du allerhelst vil se på henover dit veldækkede bord.Og maden ser også godt ud... :)


Ovenfor er det tapas fra den lille Barri Gotic tapasbar, Tropezòn. Kommer du forbi inden de lukker op - om dagen - ser det helt lukket ud, men om aftenen summer det af liv. Bagerst har du en tun-tærte, små friturestegte fisk, og bag rosévinen de obligatoriske tomatbrød. Forrest spinatpie og manchego-ost.

På La Taberna del Cobre sad vi på fortovet, på en lille plads. Rundt om sad andre gæster, på andre cafeer. På Taberna del Cobre fik vi disse superlækre tapas, og nok den suverænt bedste, venligste og mest effektive service vi har oplevet længe.

Bagerst ses stegte kartofler med en hammerstærk, lækker pikant sauce. Foran det små grønne, stegte peberfrugter samt foran igen grillede asparges. På fotografens tallerken kroketter med tun og kartoffel i, samt tomatbrød med skinke. Til maden fik vi en toplækker rose, som stod i en spand is ved bordet ... uhmmmm.....

Specielt var vi vilde med de grønne pebre, og her får du dem tæt på:

Den sidste aften spiste vi på Vinateria del Call, som var et ekstremt hyggeligt sted. Mad-udvalget er dog lidt begrænset, og de missede drikkepengene ved ikke at være særligt kvikke på betjeningen. Vi fik et udvalg af tørrede skinker, et udvalg af oste samt tomatbrød, og en fantastisk rødvin, som jeg skal se om jeg kan købe her i DK. Det var nams!
3 kommentarer:

Manja sagde ...

Næste gang du kommer til København lyder det til at et besøg på El Tapeo ville være lige i øjet. De laver en fænomenal bacalao, serverer skøn rødvin og er meget rimelige i pris - og så ligger de lige ved Kultorvet.

Lizelotte sagde ...

Manja, det vil jeg klart overveje. Vi er faktisk også begavede med en et tapas-spisested her i Fredericia, om end de fokuserer mere på "hele retter" end på tapas som sådan.

fisker sagde ...

I har da virkelig hygget jer! Det ser ud til i har fanget nogle autentiske tallerkener, hvad det spanske koekken angaar. Laekkert!

P.S. Broed med tomat er altsaa kun til morgenmad... ;-P