onsdag, december 12, 2007

Mellem host, nys og papirlommetørklæder...

...finder man mig. Siddende ved et bord i mødelokale X3 (som engang var et rum i et lokale, hvor der var en hifi-forhandler - vi er langsomt igang med at overtage Erritsø Bytorv). Sippende til panodil hot, og omgivet af papirlommetørklæder - brugte og nye - med balsam.

Tirsdag snøftede, nøs og næsepudsede jeg mig igennem en "sprogdag" - sådan nogen har vi ind imellem på Bankdata. Her får de af os, som arbejder med kommunikation, teknikker, inspiration mv. til, hvordan vi kan bedre den måde, vi kommunikerer på.

Som kursus betragtet .... jo, det var vel egentlig godt nok. Men for en dreven formidler som mig selv var der utroligt meget gammel vin på nye flasker, og dagen kom til at føles en kende redundant. Vi brugte flere timer om formiddagen på at snakke om, hvordan vi laver direkte, aktivt sprog, og er bevidste om den modtager, vi skriver til. Jeg var tæt på at falde i søvn. Det har jeg meget aktivt arbejdet med i ÅREVIS - og naturligvis kan jeg blive bedre, men det, jeg har brug for, er ikke at få fortalt, at man ikke skal skrive: "Det konkluderes, at opfyldelse af behovene er betinget af igangsætning af systemændringer."

Underviseren var journalist og en hyggelig og underholdende fyr. Jeg fik bare alt for lidt med derfra. Heldigvis var andre meget begejstrede. Jeg følte bare lidt, at jeg havde haft mere ud af at have siddet på min plads, eller hjemme på min sofa med en stor kop kamillete.

Idag har jeg snøftet, hostet, nyst og næsepudset mig igennem første halvdel af et kursus i et analyseværktøj, som hedder Usecase. Tiden er fløjet afsted. Underviseren var den samme, som tidligere i år underviste os i iterativ systemudvikling. Han hedder Ole Jepsen, og han er faktisk en rigtig engagerende og levende underviser. Og lidt sød osse :-)

P1030829

Jeg føler mig allerede langt bedre rustet til de projekter, som er i vente... kan nærmest ikke gå stærkt nok at komme ud og prøve værktøjerne af.

I morgen nupper vi del 2 af kurset - og mon ikke jeg kommer til at næsepudse, snøfte, nyse og hoste mig igennem den også. Det gør ikke noget, for jeg lider ikke, når emnet er så interessant og underviseren så inspirerende.

Når kurset er slut, galopperer jeg over på Moderskibet. Så skal jeg nemlig, sammen med de søde drenge fra Vinklubbens bestyrelse, igang med at forberede årets højdepunkt på Bankdata: JULEVINSMAGNINGEN! Der kommer 73 feststemte mennesker, hvoraf rigtig mange forhåbentlig har indkalkuleret en fridag på fredag. Det har Bruno og jeg ihvertfald!

P1030703

Men først skal der vaskes glas, flyttes borde, købes ind, rettes an, åbnes vine og forberedes overraskelser! Vi bliver travle små bier, gør vi. Heldigvis bliver vi 5 (jeg krydser fingre for at ham, der meldte sig syg i mandags, er rask i morgen) til at tage os af opgaverne. Jeg har været med til mange julevinsmagninger, men i år er jeg på den anden side af arrangørbordet. Det glæder jeg mig til at prøve!

P1040244

Fredag holder vi fri. Helt indtil kl. 9.30 - for så åbner butikkerne, og så skal vi hygge os med gaveindkøb, kun afbrudt af en god frokost et sted....

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lyder godt med jeres traditionelle indkøbsdag. Sørg nu for at købe en god gave til mig :)

Hils far.
Kram Christina

Lizelotte sagde ...

Christina, du får da et nyt strygejern. Er du ikke glad??

Hils Mettepigen.
Kram den-onde-stedmor

Lene sagde ...

God bedring og lad være med at købe gaver mesn du er sløj ;-) det lyder ikke som en god ide :-)

Lizelotte sagde ...

Hæhæhæ ... jeg tror VIRKELIG min bonusdatter har brug for et strygejern ... hun går så meget i strøgne skjorter, og har et kæmpe husmor-gen - - NOT!! ;-)

Mona sagde ...

Håber du slipper tilstrækkeligt af med snuen ... det vil da være for SURT ikke at kunne smage den gode vin!

Mona sagde ...

- Og forresten ... jeg ville også have kedet mig på det sprogkursus!

Men at det er nødvendigt behøver man på den anden side ikke at læse ret mange stykker papir for at konstatere.

Måske skulle man bare målrette dem bedre.