lørdag, august 29, 2009

Livsnyderens på eventyr i det sydfynske

MAND jeg har været over mange broer idag!

Startede i formiddags med at køre en tur over Vejlefjord-broen, for vi skulle op til en flisebutik for at finde noget belægning til Rosa's trappe. Den er grim og afskallet, og den skal pudses op - og belægges med sort skifer, det bliver super flot!

På vej hjem kom vi til at snakke om sommerhuse. Det gør vi noget i lige for tiden. Vi har sådan en halvbagt drøm om et lille hus på landet og ved vandet, uden for mange turister, fredeligt og idyllisk ... og så må det selvfølgelig helst ikke koste noget som helst!

Så vi har oset lidt på nettet, og lige nu kikker vi på Sydfyn ... især på Helnæs, og også helt over på Langeland. Det tager faktisk kun 5 kvarter at køre til Rudkøbing herfra.

Dermed havde vi jo så siddet og luret nogen huse, både det ene og det andet sted, og som vi sidder og snakker om det, siger Bruno så: "Ja, hvis vi bare skal være en lille smule seriøse omkring det, så skal vi nok afsted og kikke på nogen af husene engang."
"Hvornår kunne vi mon gøre det," spurgte jeg - og så så han på mig og sagde: "Idag??".

Som sagt, så gjort. En times tid senere havde vi lavet kaffe og lagt en (meget løs) plan, og så gik det mod Assens. Det hus, vi lurede på på Helnæs var slet ikke sagen, men vi kørte lidt rundt og nød øen, og spiste vores frokost ved stranden. Mmmmmm ... dejligt .... selvom det godtnok regnede noget.

Da frokosten var indtaget (vi havde lige stoppet i Erritsø og købt flutes og pålæg) kørte vi ud over alverdens små veje mod Fåborg og Svendborg. MAND der er nogen lækre steder på Sydfyn!

Undervejs drak vi kaffe (ja - altså det, der ikke endte på mine hænder, bilsædet og mine bukser - det er jo ikke MIG der har kørt lastbil engang og derfor kan gøre alverdens ting mens jeg kører), og vupti-dupti var vi i Svendborg.

Ud over broen til Tåsinge kunne jeg pludselig huske at jeg havde ravet rundt derude på vej ud til en campingplads sammen med et par kolleger, fordi vi ikke kunne få en taxa inde fra Svendborg (der er kun én i byen) ... jeg genkendte endda det sted hvor campingpladsen lå.

Anyway, Langeland er lige så ø-idyllisk og smuk og lækker som jeg husker den, og man kan få meget hus for 5-600.000 ..... hvis man er lidt håndværker-agtig, altså :-D


Ude ved Ristinge er stranden vidunderlig, men husene er også lidt dyre :-)

Vi nød alligevel den smukke udsigt, og Bruno tog ovenstående billede af mig - med min dejlige lille telefon, som naturligvis var med Ib & Ib på eventur.

Da vi var blevet færdige med at rode rundt ude ved Ristinge, var klokken blevet godt 18. Så vi kunne nok ikke helt nå hjem og lave 3 retter mad. Derfor satte vi kurs mod Rudkøbing, mens vi så os om efter et sted at spise.

Første stop var Kædeby Kro. Et kik på menukortet afskrækkede os lidt ... det var en lidt for mærkelig blanding af retter, og vi følte os lidt Gordon Ramsey-forskrækkede og fik en fornemmelse af at de ikke helt vidste om de ville være grillbar, pizzaria, kro eller servere indisk vegetarmad. Så vi kørte videre.

I Lindelse lå der en meget meget fin kro, hvor maden var reeeet dyr. Vi gik dog derind alligevel, men alt var optaget... så vi kørte videre mod Rudkøbing. Der fandt vi ret hurtigt enden af gågaden, og vi syntes vi kunne se nogle restauranter. Kebab og Pizza? Nej tak. Men så lå der en lille sag som hed Pichardts .... og menukortet så rigtig godt ud. Lidt fransk landkøkken-inspireret, og priserne var ikke skyhøje.

Mums - det kom vi ikke til at fortryde. Bruno fik en fisk (en doret ... spørg ikke) som var stegt med hoved og hale og det hele, jeg fik langtidsstegt oksebryst med ølsauce som var mørt som smør og smagte faaaaaaaaantastisk! Vi fik øl og vin til og kom derfra for omkring 400 kr - det var der altså SLET ikke noget at sige til. If ever in Rudkøbing, så prøv det!

Vi blev godt mætte, og måtte skippe desserten (de så ellers fristende ud på kortet), og så gik det hjemad mod Fredericia. Det var lidt spændende, for vi syntes jo ikke det var helt uinteressant at vide om det tog 1, 1½ eller 2 timer at køre hjem.

Nu kan vi for interesserede læsere berette, at det tager 5 kvarter ... som nævnt ovenfor. Public service hos Livsnyderen, hvad har vi!!

Sommerhuskøbet er nok ikke meget tættere på (man er vel jyde og rider ikke samme årti som man sadler), men vi har haft en vanvittigt hyggelig og dejlig dag, og planlægger at nuppe en kæreste-getaway-tur til Langeland ved førstkommende lejlighed :-D

Fyn ER ret fin, men Langeland er lige en hestemule finere...

2 kommentarer:

Mona sagde ...

Lyder ret hyggeligt - uanset om I køber eller ej!
Doret ... never heard of it ... men der er noget der hedder dorade, som serveres i hel tilstand. Den smager pragtfuldt - og hedder i øvrigt guldbars på dansk. Måske det var sådan én (navnet er da derhena')?

Lupo sagde ...

Ih.. Tak for minder - Fra da Farøbroerne var ny-indviede og jeg jobbede som (bus)stewardesse på en tur, som hver uge kom omkring en del af broerne, du skriver om. Der var indlagt et ophold i Knutenborg Safaripark. Det var tider! -og fede drikkepenge :)

Jyder og (sommer)huskøb?
-Næj, no ska wi jo æ' ha' nøj' bestæmmæ' i daw!

;)