I går aftes nød vi denne kage, som er krydret og klæbrig og sprød på toppen.
Oven i er den nem at bage - og jeg vil gerne dele opskriften med jer andre kageelskere:
Kaffekagen:
3 dl stærk kaffe
300 g sukker
1 tsk kanel
½ tsk stødte nelliker
2 dl rosiner
60 g margarine
...koges sammen i en gryde i 3 minutter, og køler af ca. ½ time.
Herefter tilsættes:
200 g. mel
1 tsk natron
evt. lidt vanillesukker
Rør godt sammen - det vil gerne klumpe, så jeg må ofte have piskeriset frem og røre med.
Hæld kagen i en franskbrødsform og bag i 40-50 minutter ved 175 grader.
Kagen smager faktisk allerbedst, når den er blevet kold.
8 kommentarer:
uhm !!! Gir du et stykke??
Så skal du være hurtig, Therese - den er næsten væk :-)
øv den kage får jeg ikke bagt, for jeg kan ikke li kaffe, heller ikke i kage. :-( den ser ellers så lækker ud
Lene, den smager slet ikke af kaffe, men mere af krydderkage og konfekt i en og samme smag. Mine børn kan ikke lide kaffe, men kagen - den kan de lide!
UUhhmm....
Skal gemmes i opskriftarkiv!
uuhhmm....
Den er go' Conny - og nem!
Jeg glæder mig allerede.
Dine morgenboller er fast inventar hos os med meget jævne mellemrum - med et par håndfulde solsikkekerner i.
De forsvinder i løbet af få dage!
Dejligt at høre, Conny :-) Jeg synes også, de er gode - de holder som regel heller ikke længe her!
Send en kommentar