søndag, november 19, 2006

Lørdag i Tivoli...

Sikke en dejlig dag, vi havde i går.

Vi drog afsted først på formiddagen. Skulle hente Christina i Odense - så sparede hun togbilletten den ene vej - og ud over stepperne gik det.

Vejret så okay ud - og det holdt da også nogenlunde.

Storebælt

Vi stoppede ved Fisketorvet, for Mette skulle ha' en "get better" gave - et spil, hun kunne fordrive tiden med deroppe, indtil hun får lov at tage hjem. Nu vi var der, fik vi os en bid frokost. Christina kunne anbefale Cyprus, som er en græsk/tyrkisk buffet. Der ligger en magen til i Roskilde, hvor Mette bor, så Christina kender den godt.

Her fik Bruno og Christina lige snakket om det nyeste, og vi alle nød den gode mad.

Bruno og Christina

Der blev guffet godt igennem - Bruno og jeg elsker græsk mad, og jeg fik så meget tzatziki, at jeg stadig smager af det i dag... :-)

Frokost

Så kørte vi ud til Mette. Operationen er heldigvis gået godt. Hun har fået sin søsters nyre, og den virker. Hun var meget glad - har fået fjernet sit dialysekateter (tror jeg det hedder), og det var en stor dag! Ikke mere dialyse!
Søsteren var taget hjem i går - det havde været lidt sørgeligt. Så nu ligger Mette der, helt alene.
Hun var glad for at få selskab. Hun har det så godt, at hun sikkert kommer hjem inden fredag, der ellers var den planlagte udskrivelsesdato.

Indtil da må hun nyde udsigten fra 13. sal...

Riget - udsigt

Christina blev hos Mette, da vi tog videre. Vi kørte ind til centrum og kom af med bilen, og så lød Bodil og Kristians ønske: TIVOLI!

Vi var lidt rystede - vi var godt nok ikke de eneste, der havde fået den ide - der stod en pæn kø ude foran indgangen, men det var ikke så slemt at vente lidt - der er jo så smukt, selv ved indgangen.

Tivoliindgang

Parken var klædt i lys og farver. Alle forlystelser var åbne, og der var boder med varme drikke og lækre spiser alle steder. Vi havde købt turpas til både Kristian og Bodil (og jeg fortrød LIDT jeg ikke havde købt et også!), så der skulle prøves ting, skulle der.

Karussel

Efter at have kikket os om, fandt Bruno og jeg et ledigt bord på Smugkroen, og her nød vi varm cacao og en enkelt sneøl, mens de unge mennesker morede sig. Det er nu herligt - man kan sådan slappe af, og ikke bekymre sig, når vi har hver sin mobiltelefon i tilfælde af krise!!

Der blev hygget igennem - og Bodil glemte vist, at hun NÆSTEN er voksen...

B + K i piratskibe

Hvor er der dog også smukt derinde! Der var nok at se på, med lysene, og ikke mindst verdens største snekugle. Vejret var dejligt - næsten tørvejr hele tiden, omkring 10 grader, og ikke nævneværdig vind. Overalt er der sat varmebækkener op, hvor man kan stoppe og lune sig lidt.
Julestemningen kunne simpelthen ikke undgå at melde sig..

Slotslys
snekugle

Det var jo et rent eventyrland! Lidt af det gode skulle vi også have. Belgiske vafler smager godt - også med softice, nam nam. Jeg fik også en - men den var hurtigt væk. Der var lidt koldt, så næsen var smukt rudolfiseret.

Belgiske vafler

Da Kristian og Bodil prøvede monsunen for 3. gang, bukkede jeg under for fristelsen. Som barn har jeg altid set lystent efter de store, stribede slikkepinde men sjældent haft råd. Det har jeg nu.

Slikkepind

Den smagte himmelsk! Og jeg er ligeglad med at Bruno synes, jeg er barnlig. Det gør vist heller ikke så meget, set fra hans vinkel.

Kl. 21 havde vi fået al det Tivoli, vi kunne klare i denne omgang. Jeg prøvede KUN dæmonen - og ærgrede mig igen over det turpas, jeg ikke købte. Kunne godt have klaret det gyldne tårn en gang - det prøvede jeg for nogen år siden, og jeg kunne forestille mig, at der var smukt deroppe sådan en aften.

Så vi vendte snuden mod Fredericia, og på vej hjem i bilen sukkede ungerne tilfreds - de synes helt sikkert, det havde været en hyggelig, god og sjov dag...

12 kommentarer:

conny sagde ...

Sikken super dag. Og dejlige billeder der fortæller om det.
Det er noget af en operation, Mette har været igennem. Der krydses fingre for fremtiden.
Tivoli ser jo helt hyggelig ud - og man kan næsten komme helt i julestemning - hvis ikke det stadig var november :-)
Uhh - dæmonen. Jeg er blevet SÅ meget kylling på mine gamle dage. Jeg har stået næsten med næsen flad mod stakittet ind til dæmonen, ... men jeg tør bare ikke. Og hvad tager det? 60 sekunder alt inklusive! (Jeg har talt)
Håber I er friske til en ny uge i morgen tidlig.

Lizelotte sagde ...

Conny, det var en skøn dag. Det betyder ikke så meget, at det kun er november - vi er der altså allerede!!
Vi krydser også fingre for Mette - hun fortjener hurtig bedring så hun kan komme i gang med sit liv igen!

Dæmonen - den er GODTNOK kort, men også rigtig, rigtig sjov...

Lene sagde ...

Dejlig beretning Lizelotte, og min lyst til Tivoli i december er ikke blevet mindre af det. Håber også at Mette snart er ovenpå.

Susan sagde ...

Hvor er det bare skoenne billeder. Hvor jeg dog savner en juletur i Tivoli. Cathrine og jeg tog hvert aar en tur i jule-Tivoli og saa ind og se Noeddeknaekkeren.

Det er en fantastisk forestilling, den kan absolut anbefales.

christina sagde ...

Tak for i lørdags - Mette blev meget glad for jeres besøg, og vi fik også prøvet lidt af det spil, I gav hende.

Efter at have set billederne, fik jeg selv lyst til at prøve Tivoli i december, så mon ikke jeg prøver at lokke mine veninder at tage derhen når vi har tøseweekend om to uger ;)

Lizelotte sagde ...

Selv tak, Christina, det var rart at se Mette - og at se hun havde det godt.

Hvis ikke du kan lokke veninderne, må du jo ta' Mette under armen derind. Der er virkelig lækkert derinde, og man kommer i top-julestemning :-)

Therese sagde ...

En dejlig dag i har haft! Jeg har endnu ikke været i Tivoli til julemarked, men det ku da være jeg skulle ta mig et smut. Jeg er på ingen måde i julestemning, så det kan jo være det hjælper.
De dér slikkepinde ikk?! Jeg er også helt tosset med dem :-D

Lizelotte sagde ...

Therese, det værste var at skulle VÆLGE - de var jo også med sorte striber, og dem der var lavet af rustne søm.... pyha! Livet består af lutter vanskelige valg..

Susan sagde ...

Lizelotte, du skulle have taget en sut ogsaa ;-)

Lizelotte sagde ...

Det ville sikkert ha' klædt mig, Susan... :-)

Lene sagde ...

Ja nu sidder jeg igen og kigger på de billeder, og hvor er det et dejligt billede af Bodil og Kristian, og ja det er lige indbegrebet af en ung teenager, både barn og ung på samme tid.
Hun synes sikkert ikke så godt om det ;-)

Lizelotte sagde ...

Lene, jeg er også vild med det billede! :-)