torsdag, november 16, 2006

Livsnyderen bliver opslugt

Hey .. har faktisk slet ikke tid til at sidde her.

Og nej - det er IKKE fordi jeg har travlt med at nurse min syge mand tilbage til godt helbred igen, han er faktisk så meget i bedring, at han går på arbejde igen i morgen.

Jeg har fået pakke fra Amazon .... nemlig med den nye Stephen King.
Der var også et par Isaac Asimov, som jeg bestilte, når jeg nu alligevel VAR i gang, og skulle betale porto. Havde en komplet samling engang, men den blev jeg skilt fra, fordi jeg gerne ville beholde alle mine King-bøger.

Har læst de første 100 sider godt og vel, og den er god.

Desværre har jeg på fornemmelsen, at den kommer til at vare alt for kort. ;-)

10 kommentarer:

Lene sagde ...

Kender godt fornemmelsen af at falde ind i en bog. Når det sker,så vælger jeg tit risengrød til aftenmad, for så kan der røres og læses samtidig. :-)
God læselyst, og godt gemalen er i bedring, var bange for at du var gået ned også.

christina sagde ...

Gid jeg havde læselyst i øjeblikket.. vil kunne sidde en aften og nyde en bog, men lysten er der bare ikke.. Den kommer nok snart - håber jeg :)

Lizelotte sagde ...

Lene - jeg har faktisk også været nede at vende - men dog med noget lidt andet end Bruno :-) MEN nu er jeg stærkt tilbage!

Christina, mon ikke det kommer - du plejer jo at være en bog-orm. Vi ses på lørdag!

conny sagde ...

Der er ikke noget, som en god bog, man bliver opslugt af.
Men Stephen King kan jeg ikke helt komme overens med. Jeg ved, I er mange vilde fans - kunne du evt. prøve at forklare lidt af din fascination?
God læseweekend!

Lizelotte sagde ...

Conny, det starter med, at jeg trods min status som overbevist skeptiker elsker historier, som går lidt ud over det almindelige. Jeg holder af magisk realisme - som Allende også skriver det. Samtidig er jeg jo en smule kvalitetsbevidst, og der kommer netop King ind i billedet.

Han skaber nemlig universer med hele personer i. Troværdige mennesker, som ikke blot er papskabeloner klappet op på en stander for at bygge et gyserplot op om. De har følelser, en fortid, de elsker og hader og tvivler og tror, er stærke og svage og simpelthen bare troværdige personer.

Liseys story er en kærlighedshistorie. Den beskriver et langvarigt ægteskab, med den kærlighed, de kriser og svagheder og styrker, det indeholder, så jeg får gåsehud. De svigt, personerne har været udsat for i barndommen, beskrives. Liseys forhold til hendes søstre males på godt og ondt. Der er ikke noget glansbillede her - personerne er ægte.

King er, som Isabel Allende, en historiefortæller, som spinder de ender, han finder nødvendige, for at bære historien. Hans bøger er derfor (som Allendes, og John Irvings) ofte vældig lange og tykke, men jeg ville ikke undvære en side...

Havde King (og Allende, og Irving) levet i middelalderen, havde de været den person, der sad ved ilden i kroen og tryllebandt dem, der hørte på. Historiefortællere er de. Og den gode historie køber jeg - ubetinget.

Susan sagde ...

Oej den solgte du godt. Du har lige givet mig lyst til at proeve en King bog igen. Jeg proevede for mange aar siden og det gik bare ikke, saa siden er jeg gaaet meget bevidst udenom King (baade boeger og film) - ok filmene vil jeg nok stadig gaa i en lang bue udenom.

Hvilken King bog kan du anbefale til en King novice?

Bruno sagde ...

Susan, jeg kan anbefale en bog som Dolores Claiborne. Den er typisk King, men uden det overnaturlige.

Gode menneskeskildringer... grusomt plot...

Lizelotte sagde ...

Arrgh ... det VAR altså mig, der skrev kommentaren ovenfor .. ikke Bruno... han var bare lige logget på... :-/

conny sagde ...

Tak, Lizelotte, for en fremragende beskrivelse af Stephen Kings univers. Ligesom Lene får jeg helt lyst til at prøve igen. Dolores Claiborne må skrives på min liste over "læsebøger". Jeg havde egentlig ikke forventet sammenligningen med Allende, men nu kan jeg faktisk godt huske, at hun overraskede mig med det lidt overnaturlige element i Åndernes Hus. Stadigvæk er jeg nok mest til "lige-ud-ad-landevejen-i-min-egen-verden-(næsten)" bøger. På den anden side må man også af og til prøve at udfordre sig selv og sine fordomme.

unsent sagde ...

Gammel post, det ved jeg, men her er et tip: køb KUN de bøger der ikke kan fås andre steder hos amazon og brug i stedet dine penge på enten bookdepository.co.uk eller play.co.uk - der bliver nemlig ikke lagt fragt oveni og der er heller ingen dansk moms. Et lille tip fra mig til dig (jeg benytter mig meget af begge nævnte sider - det bliver man nødt til som engelskstuderende når priserne i DK er så høje som de er!)