tirsdag, marts 20, 2007

Fredericia og Rio de Janeiro

En forretningsindehaver i byen gjorde mig engang opmærksom på, at Rio de Janeiro og Fredericia har noget helt specielt til fælles.

Vi stod i hans butik, og var kommet til at tale om vores bys fortræffentligheder, da han gjorde mig opmærksom på, at Fredericia, ud over Rio, er den eneste by i verden, som har en badestrand lige for enden af hovedgaden.

Jeg synes det var en sjov og overraskende pointe - det ligger ikke lige for at sammenligne lille, provinsielle Fredericia med verdensbyen Rio - men det fik mig til at le.

Og at der er noget om det - kommer man ikke uden om. Her er udsigten fra enden af Prinsensgade, som er, om ikke hovedgaden i byen, så ihvertfald en af de gennemgående gader i Fredericia.

Hvis du ser til højre:

P1020333

Og til venstre:

P1020334

...men lad være med at sige det til nogen. Jeg vil gerne have fingre i et byhus indenfor voldene, inden ALLE opdager, at Fredericia er meget federe end både Kolding, Vejle og Middelfart...

6 kommentarer:

Helle sagde ...

Det er et dejligt sted. Især på cykel ;-)

Lene sagde ...

Kan godt forstå, du gerne vil bo der.
Dit nye billede ser bare dejligt ud,er det ikke en underlig fornemmelse med det korte hår?

Lizelotte sagde ...

Lene, det er en dejlig fornemmelse - og slet ikke så underlig, som jeg ville have troet...

MrsBaloui sagde ...

Jeg vil godt -næsten uden at afsløre mit hjemsted- opponere mod din sidste bemærkning!

Bodil sagde ...

Misunder dig virkelig at du bor ved skønne Lillebælt - der er så smukt. Skøn natur og hyggelige byer der ikke er for små.

Lizelotte sagde ...

;-) @ mrsbaloui ...

Bodil, jeg synes også der er rigtig dejligt her ... i mange år var Aalborg min by af hjertet, men Fredericia har altså sneget sig ind.