torsdag, marts 08, 2007

Kvindernes kampdag

Har jeg et forhold til kvindernes kampdag? Nej.

Synes jeg at ligestilling er et uinteressant, antikveret emne? Nej.

For gu' har vi da ej ligestilling. Indrømmet, vi er nået et stykke, men vi har f.eks. stadig ikke lige løn. Vi har stadig en masse tankebarrierer - ved begge køn - der begrænser os (og også mændene).

Jeg er ved at brække mig ved at læse Mads Christensen sige (var det i Jyllands Komposten?) at han syntes liiiiige de danske kvinder skulle ta' at tænke LIDT på, at i den 3. verden er der LANGT flere ALVORLIGT undertrykte kvinder, end der er i Danmark.
Underforstået: at tale om, at vi ikke har ligestilling i DK, er noget "pjat".

Han sku' ha' cigaren op på tværs, skulle han!!

Det er godt for vores børn, at barselsorloven er blevet længere.
Men det er ikke godt for vores pigebørn, at deres mødre i langt de fleste tilfælde er dem, der tager orloven (fordi de er lavest lønnet, typisk) - for det skævvrider unge, fødedygtige kvinders muligheder og værdi på arbejdsmarkedet i forhold til mændenes.

Jeg er ikke betonrødstrømpe, og jeg er ikke som Susling blevet tidligt indoktrineret af bombastiske frigørelsesdamer. Min mor var en kernefamiliemor fra Jylland, og jeg tror ikke HELT wicca var slået så massivt igennem i hendes kredse.

Og jeg har i høj grad afsmag for kvindebevægelsen (og alle bevægelser i øvrigt), når den i for høj grad kommer til at ligne religion. Derfor har jeg et let distanceret forhold til sådan noget som en international kampdag.

Af den grund vil jeg i stedet for den knyttede næve sende et venligt V-tegn i retning af jer andre (og i særdeleshed Søster Susling) og sige: HEJ SØSTER... hvor end du er...

5 kommentarer:

susling sagde ...

Hej også til dig søster Livsnyder.....!

Deborah sagde ...

Jeg indrømmer gerne, jeg har INTET forhold til den kampdag, og jeg får det heller ikke. Jeg kan til nøds gå med til, at der skal være lige løn for lige arbejde. Men ellers mener jeg ikke, at vi alle skal være så lige så lige overhovedet. Det kan simpelthen aldrig lade sig gøre og det gør heller ikke noget.

Lizelotte sagde ...

Deborah, jeg mener, at hvis vi har de samme evner, skal vi også have de samme muligheder.

Jeg tror ikke du mener, at vi ikke skal være lige. Mener du ikke snarere, at vi ikke skal være ens?

Jeg synes, at det er fuldstændig urimeligt, hvis mine muligheder skal være begrænset alene af den grund, at jeg har to X-kromosomer. Det vil jeg til min død nægte at acceptere.

Det er ikke et spørgsmål om, at jeg synes, at mænd og kvinder skal være ens. Men at mennesker, som har de samme evner og kompetancer skal betales ensartet og have samme muligheder og chancer - uanset køn, hudfarve og seksualitet.

Det handler ganske enkelt om retfærdighed, set derfra hvor jeg sidder.

sjyli sagde ...

Hej søster! Godt indlæg.
Jeg synes nu også kampdagen lugter lidt af bh-afbrænding stadigvæk.

Men der er ikke nogen tvivl om, at det er godt at minde hinanden om, at der er emner at slås for, eller alternativer til at se reality-tv, med andre ord.

Bare det at slås for noget kunne blive lidt mere trendy...

Lizelotte sagde ...

Hej Sjyli, velkommen til. Tak for rosen. Jeg kan heller ikke li' bh-afbrændings-osen - men ja, selvom vi er kommet et godt stykke vej er der da noget at kæmpe for.
Selvom rigtig meget af det, vi skal kæmpe imod er inde i vores egne hoveder...