lørdag, marts 10, 2007

Livsnyderen vs. 3F

Man skal høre meget, før ørerne falder af.

Og I fredags blev Andreas ringet op af det vikarbureau, han er ansat i og fik at vide, at han SKULLE melde sig ind i 3F NU - ellers ville tillidsmændene komme og smide ham ud, når han mødte på arbejde på mandag.

Hvad f....? Mig bekendt er eksklusivaftaler ikke lovlige her i landet, så det fattede jeg jo ikke meget af.

Andreas er ansat ved et vikarbureau, og han skal være på sin nuværende arbejdsplads - Coca Cola - i få uger endnu. Så jeg fatter jo bare slet ikke sådan en fremgangsmåde, og det fik mig lige LIDT ud af røret. Jeg tilbød derfor Andreas, at jeg ville undersøge sagen lidt nærmere.

Først ringede jeg til vikarbureauet. De sagde bare, at ude hos Coca Cola er de åbenbart meget skrappe med det der med fagforening. "Men det er jo ulovligt," sagde jeg. Det vidste damen tilsyneladende ikke. Eller også var hun ligeglad.

Så ringede jeg til 3F. Jeg forklarede situationen. At min søn sådan set kun havde et par uger tilbage derude, og jeg synes det var lidt overgearet. Og om de var klar over, at der på en af deres arbejdspladser blev håndhævet en regel, som var ulovlig??

Hende, jeg talte med, var sådan set enig. Hun syntes, at jeg skulle ringe til ham, som er ansvarlig for industriområdet - han havde fri fredag. Det sagde jeg, at jeg helt sikkert ville. Hun lovede til gengæld, at Andreas kan melde sig ind nu, og melde sig ud igen, når han har sidste arbejdsdag - og at han ikke bindes til en længere periode.

Jeg forventer, at 3F gør noget ved det. Hvis ikke ham, jeg taler med på mandag, vil committe sig til det, ringer jeg til Ekstra Bladet. Eller en anden avis, som vil fortælle om, hvordan Coca Colas fagforeningspampere bryder reglerne.

Det er jo ikke fordi jeg ikke synes, vi skal bakke op om fagforeningerne. Jeg er jo selv medlem af den fagforening, som forhandler overenskomst på min arbejdsplads, og jeg har i mange år været tillidsmand, og har også været ret involveret i fagforeningspolitik.

Men jeg er i DEN grad modstander af tvang. Hvis fagforeningerne ikke kan få medlemmer, er det fordi deres vare ikke er god nok. Længere er den ikke.

Og jeg er tændt. Kom an, 3F.

11 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Sådan, Lizelotte... fandeme!

Mette G. sagde ...

Helt, helt enig - mine nakkehår stritter hysterisk, når den slags popper op.

Hilsen
Mette - som er medlem af en fagforening, men selv vil have love til at vælge hvilken!

Lizelotte sagde ...

Liselotte - de fuckede med den forkertes søn, gjorde de... :-)

Hej Mette G. - det er nemlig LIGE sådan noget, vi ikke vil acceptere!!

MrsBaloui sagde ...

Det kan bare ikke passe, at man til stadighed hører om den slags!

På dem!

Pollyanna sagde ...

Du siger, at hvis fagforeningernes vare bare er god nok, får de også medlemmer.
Det er jeg faktisk ikke enig med dig i. Min oplevelse er at mange unge mennesker faktisk ikke helt har fattet pointen med fagforeninger. Mange tager simpelthen de opnåede goder for en selvfølge og tænker ikke over at der faktisk er nogen, der har kæmpet for og betalt til at disse goder kunne opnås. Istedet vælger man f.eks. den billige discount fagforening, selvom det nok ikke lige er den, der har kæmpet hjerteblod for resultatet!
Hvorvidt det er rimeligt(moralsk), at en ungarbejder på transit på en arbejdsplads skal være medlem af en fagforening er vel lidt mere graduerbart.

Lizelotte sagde ...

Pollyanna, jeg er til dels enig med dig - men jeg er stadig ikke tilhænger af tvang. I øvrigt kan jeg fortælle, at vi i min fagforening oplever en markant tilgang i unge medlemmer. Men Finansforbundet har også i rigtig mange år været bevidst om, at der skulle en anden markedsføring og nogle flere produkter på banen for at få de unge med.

En løsning på det med discount-fagforeningerne så jeg faktisk for nylig - hvor man i en forhandling havde opnået nogle fordele, som kun gjaldt medlemmer ... det synes jeg er SÅ meget i orden - for det belønner dem, der har betalt til den organisation, som forhandler overenskomsten.

Nogen gange er de etablerede fagforeninger simpelthen også for dyre. Fordi de skal have store, fine kontorhuse i hver eneste lille flække - centraliser det, som med fordel kan centraliseres. Igen vil jeg fremhæve Finansforbundet, som er en af de billigste "ægte" fagforeninger på markedet.

Nogle af de etablerede har skudt sig selv i foden, de har glemt, at de er en forretning - de har glemt at se udefra og ind. De har ikke opdaget, at tiderne er skiftet, og at 70'erne er forbi. For dem er det svære tider lige nu. Selvfedhed og pamperi har undergravet ægtheden og fortrængt hjerteblodet. Det er ærgrerligt, for unge er, som unge altid har været - uvidende om, at de goder de har, er optjent gennem sammenhold og kamp. Og ikke bare en selvfølge.....

Pollyanna sagde ...

Så er vi nok dybest set enige ;)
Min fagforening har i mange år været rigtig vattet på mit område, men efterhånden som flere og flere aftaler(på mit område)bliver decentraliserede, betyder det meget for den lokale TR og de lokale forhandlinger, at der er medlemmer på arbejdspladsen, der bakker op - og altså er medlemmer af en fagforening.
God weekend og held med mandagens samtale.

Maltesen sagde ...

Som kæmpe tilhænger af fri fagforeningsvalg, kan jeg kun klappe i mine hænder.

Næste gang du taler med 3F, skal du såmænd bare lige minde dem om den EU-dom som gør ekslusivretten ulovlig.

Lizelotte sagde ...

Maltesen, jeg tror jeg sagde det til dem 3-4 gange på det kvarter, jeg talte med dem .. .at der var faldet dom.... :-)men tak for linket!

Maltesen sagde ...

Det var så lidt :-)

Hvis de ikke vil rette sig ind, er du faktisk i dine gode ret til at politianmelde fagforeningen for at bryde gældende lov.

Anonym sagde ...

Det er godt lillesøs ... bare gi' dem!