fredag, juli 06, 2007

Er du vild, mand!

Det er dyrene i Skandinavisk Dyrepark ihvertfald!

Det er længe siden, at jeg har været i en dyrepark/zoo, der kommer i nærheden af denne her. Det er lykkedes dem, der kører parken, at kombinere dyrenes komfort - gode, store arealer og varieret terræn - med tilskuernes mulighed for at føle sig virkeligt tæt på.

P1020883

Det kan i den grad anbefales! Vi nød især isbjørnene og de brune bjørne - og fik også fortalt, at Bent Jørgensen (ham fra Kbh. Zoo) har udtalt, at deres bjørneområder er i verdensklasse.
Dyrene ser godtnok også ud til at hygge sig og have det godt.

P1020865

Hvis du har været i en traditionel zoo, og har set en mølædt, apatisk bjørn trave rundt i dens betoncirkel, vil dit hjerte fryde sig ved at se bjørne der leger, svømmer, løber rundt og spiller tossede. De ser faktisk glade ud!

P1020896

De tre brune bjørne på billedet her galopperede rundt, op i træet, ned igen, en hurtig slåskamp - det var herligt at se på. Et andet sted i anlægget lå der et par bjørne mere og sov lidt. Der var plads til det hele.

Der var også klappedyr. Den her fætter var vældig nærgående - den havde gerne fisket foderet ud af min lomme, hvis den havde vidst hvordan en lynlås virker.

P1020830

Billedet er IKKE med zoom. Han var på vej hen for at tjekke, om kameraet mon kunne spises...

Der var også vildsvin, diverse hjortevildt, ulve, vildsvin og meget mere. Og det var bare så pænt, velholdt og dejligt - og alle dyr havde plads.
Vi tog glade afsted, og hvis det lykkes dem at få isbjørneunger i vinter, skal vi helt sikkert derop igen til foråret!

P1020846

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for dejlige billeder fra Skandinavisk Dyrepark. Det var dejligt at se de glade bjørne. Som du ganske rigtigt påpeger, kan det være en meget trist affære andet steds.

Lizelotte sagde ...

Deborah, man får sin tro på Zoologiske haver igen, når man besøger denne dyrepark :-)

Anonym sagde ...

Det ligner noget, der "kræver" et besøg ;-)

Anonym sagde ...

Du har helt ret i, at det er dyreparken over alle dyreparker. Vi har de sjoveste billeder af bjørnene, der venter på mad. De ligner udklædte mennesker, der sidder og ser tv :-)))
Og det med den store plads, der er omkring dyrene, kan gøre os glade helt ind til hjertet.
Sikke gode billeder, du har fået derovre. Jeg håber, de får endnu flere til at tage derover.

Lizelotte sagde ...

Iduna, velkommen her :-)
Jo, helt bestemt ... det er et fedt sted!

Conny, jeg tog en milliard billeder - der var så mange gode motiver. Jeg håber også, at det kan lokke nogen til et besøg, det er så skønt at opleve den måde, dyrene lever på der...

Anonym sagde ...

Sikken nogle gode billeder og en super artikel. Det sted bliver jeg da bare nødt til at besøge.
Mvh Jens.

Lizelotte sagde ...

Jens, det er altså også et helt fedt sted... og velkommen her :-)