tirsdag, oktober 09, 2007

Bonusoplevelse

I dag besøgte vi et pengeinstitut, som har hjemme ved Mariager Fjord. Endnu et godt møde, selvom vi vist alle 3 føler rejsetrætheden, og den slidthed, der kommer af at være "på" hver eneste dag.

Som en bonus, endte vi med at få en rigtig hyggelig frokost på vejen hjemad.

P1040028

Her serveres dejlig æggekage i historiske omgivelser. Kroen har været i familieeje i rigtig mange år, og under 2. verdenskrig var krofatter aktiv i den berømte Hvidsten-gruppe. Det døde han - og resten af gruppen - af. En sørgelig historie.

P1040026

Smukt ligger den dog, kroen - lige ved landevejen mellem Mariager og Randers. Indeni er den hyggelig som en dagligstue, og det er stadig efterkommere af Fiil-familien, som driver kroen. Den nuværende Fiil serverede æggekage for os i de hyggelige stuer.

P1040020

Vi hyggesnakkede og nød en enkelt øl sammen med æggekagen, inden vi skulle afsted igen. Desværre kunne vi ikke dvæle længe. Jeg kunne ellers godt ha' siddet her med en bog og et hjemmestrikket tæppe og nydt et glas rødvin...

P1040023

I stedet måtte vi på motorvejen igen, men der gik ikke længe, så sov både Bøge og jeg sødeligt. Godt at Elis havde fået danskvand - han kørte nemlig!

Jeg vil helt sikkert tage min familie med ind på Hvidsten Kro en gang - havde næsten glemt, at den lå lige der og bød på æggekage...

5 kommentarer:

puk2 sagde ...

Tak for beskrivelsen af kroen, som jeg kender ganske godt. Kom der med mellemrum barn- og ungdommen igennem, sidst for ca 5 år siden, var også inde i det lille sidehus med udstilling, Genkender stemningen af hjemlig hygge, pragtfuld plads...

Ella sagde ...

Og Lars Lilholt synger også om Hvidsten Kro :-)

Lizelotte sagde ...

Ja der er dejligt, Puk.

Nemlig, Ella! :-)

Anonym sagde ...

... årh, hvor er jeg misundelig. Jeg har altid drømt om at besøge Hvidsten Kro. Kørte forbi den for et par år siden sammen med Madsen, men vi havde desværre ikke tid til at gå ind og spise ... og desværre kan jeg jo heller ikke rigtigt tåle æggekage, men de serverer vel andet???

Og jeg elsker Lars Lilholts sang om Hvidsten Kro. De første mange gange jeg hørte den, fik jeg gåsehud.

Sig tillykke til Kristina med kørekortet :o)

Knus fra Storesøs

Lizelotte sagde ...

Cons, vi tager derhen sammen engang! Man kan få masser andet end æggekage. Og de har dejlige fadbamser også.

Drengene vil også elske det!

Jeg skal hilse hende, men mon ikke hun læser kommentaren selv??

KNUS til dig også!