I fredags var jeg i det kulinariske hjørne, og med min mor på besøg og Andreas og Kristina hjemme til aftensmad, lå det lige til højrebenet med en gang coq au vin.
Her følger lige en lille instruktion i at flambere:
HUSK at slukke emhætten. Det er ikke så smart at suge stikflammer op i den.
Hæld så cognac nænsomt ud over kyllingen i gryden (eller hanen... hvis det skal være helt rigtigt):
Bemærk min yndlingsgryde. Jeg elsker den. Den kan alt - inklusive at simre i ovnen med låg. Den mangler bare lige at kunne vaske sig selv op ... det kan den ikke, men den er sliplet, så det gør ikke noget.
Når cognacen er hældt over, kalder man på børnene og andre, der måtte have pyromaniske tendenser. Så sætter man en tændstik til, mens man omhyggeligt holder øjenbryn, hår og andre løsdele godt væk fra gryden.
Øjjjj det er flot!! Så hældte jeg nogle krydderier i og en flaske vin over, og så boblede det en time - inden jeg jævnede sovsen og så var der serveret. Det var læææækkert.... og der blev spist op.
3 kommentarer:
Mums, det ser lækkert ud!
Nøøøøj! *Savler*
Hvornår skal jeg komme? ;-)
Kæft, det ser godt ud, Lizelottesen! Og jeg er ellers godt vant, når det kommer til coq au vin... :-)
Therese, det smagte godtnok også lækkert :-)
Lommenille, du kan bare lige sige til .. så trækker jeg den gode rødvin op og sætter kyllingen over :)
Send en kommentar