søndag, januar 13, 2008

Uddannelsesnyt...

Andreas og Kristina har begge en drøm om at læse spansk på universitetet.

Det har dog givet nogle frustrationer. De har nemlig begge haft spansk på højniveau under den gamle gymnasiereform - dvs. på B-niveau. Sidenhen har en ny reform betydet, at højniveau er A-niveau, og med denne ændring er adgangskravet til universitetet også hævet - til A-niveau.

De har søgt at løse dette problem - og har forhørt sig hos en vejleder på Kristinas gymnasium, som har fortalt, at det tager 1 år at læse op til A-niveau - dog kun ½ år, hvis man vil tage til København og gøre det.

Det har de unge mennesker ikke været meget for. De vil til Aalborg og læse, har de bestemt. Og at bruge et helt år på enkeltfag, var de heller ikke meget for.

Senest skrev de til Aalborg Universitet og spurgte, om der var mulighed for at få dispensation, på den baggrund at de tager sproghøjskolen i Costa Rica. Så ventede de på svar, og der gik faktisk en del dage. Andreas var frustreret, for dispensationen skal jo søges, og der er ikke mange uger til at de tager afsted.

Så kom svaret: De behøver slet ikke søge dispensation. Et B-niveau er nemlig nok for studerende, som har taget studentereksamen under den gamle reform.

Dårlig vejledning af den første vejleder - men en dejlig besked. Som betyder, at de unge mennesker rent faktisk kan starte på universitetet i Aalborg til september, hvis alt flasker sig...

HEP HEP! Dejligt når forhindringer forsvinder ud i blå luft!

5 kommentarer:

Ella sagde ...

Herligt for de unge mennesker - og så er Aalborg jo en dejlig by, ikke ;-)

Pigen sagde ...

Godt for dem :) AAU er så hyggeligt!

Lizelotte sagde ...

Ella - det er nemlig en skøn by!

hej pigen - - dengang jeg var ung hed det AUC - jeg kan slet ikke vænne mig til AAU :-)

Losarinas mor sagde ...

Det var dejligt! Det kan godt betale sig at undersøge/ansøge/brokke sig og alt så noget..:-)

Madame sagde ...

Sikke en dejlig besked, I fik. Men det er sandelig ikke godt, at én vejleder tog fejl.