onsdag, december 17, 2008

Man skal ikke kaste med ... sko...

To indlæg i træk handler om sko!

Men det her er på en lidt anden måde. For som alle andre i verden - stort set - har jeg også set videoklippet, hvor en irakisk journalist smider sine sko efter George Bush.

Jeg er ikke nogen fan af den snart afgående amerikanske præsident. Jeg synes han er en uhyggelig fætter - højreorienteret, fundamentalistisk kristen og gennemsyret af de dårligste aspekter af den amerikanske kultur.

Og selvom en lillebitte barnlig del af mig udstøder et fnis, når jeg ser fjolset dukke sig for flyvende sko, så ændrer det ikke på følgende:

DET ER FANDME (undskyld mit sprog) IKKE I ORDEN AT KASTE SKO, MALING, ÆG ELLER ANDRE TING PÅ DEMOKRATISK VALGTE POLITIKERE!!

Det er i mine øjne et angreb på demokratiet - og ligesom jeg synes at det barnagtige og forkastelige malingsangreb på vores nuværende statsminister Anders Fogh Rasmussen var dumt og uværdigt, synes jeg også, at dette skokastnings-stunt bør straffes.

I et demokrati må man nemlig godt mene, hvad man vil, og hvis et flertal af vælgerne står bag en, skal man have lov til at udføre sit politiske arbejde uden frygt for at blive korporligt angrebet.

Jeg vil til enhver tid forbeholde mig ret til at angribe Hr. Rasmussen såvel som Hr. Bush verbalt for deres politiske holdninger (som jeg ikke deler), men korporlige angreb er angreb på demokratiet, som er det dyrebareste, vigtigste og helligste vores samfund har.

Så selvom et ufrivilligt fnis KAN undslippe mig når George W. må dukke sig for journalistens sure sutter, må jeg på det kraftigste understrege: DET ER IKKE I ORDEN MED MIG!

8 kommentarer:

Irma sagde ...

teknisk set havde han ikke fleretallet i 2004 :-)

Lizelotte sagde ...

Never mind ... man skal bare ikke fucke med demokratiet :)

Irma sagde ...

sådan noget kender de ikke i Irak :-)

Lizelotte sagde ...

Good point :)

Pernille sagde ...

Det gør de jo egentlig heller ikke i USA, hvor demokratiet i praksis er styret af pengene...

Lizelotte sagde ...

Pernille, det er nok en anelse sat på spidsen at sammenligne det amerikanske system med det irakiske. Jeg tror der er en væsentlig større grad af frihed og demokrati i USA end i Irak....

Pernille sagde ...

Jeg har ikke sammenlignet :)

Lizelotte sagde ...

Jo Pernille - det har du.

Læs tilbage i kommentarerne: Jeg skriver "..man skal ikke fucke med demokratiet".

Irma skriver: "Sådan noget kender de ikke til i Irak"

Og så skriver du: "Det gør de jo egentlig heller ikke i USA, hvor demokratiet i praksis er styret af pengene..."

Hvis det ikke er en direkte sammenligning af Irak og USA, samt en påstand om, at USA ikke har reelt demokrati, men er styret af kapital, så ved jeg ikke hvad det er...

Jeg synes ikke USA har et optimalt system, men det er dog i sin grundvold demokratisk.