søndag, december 28, 2008

Engle i Femina (nu med skeptiker!)

Engang for længe siden blev jeg opflammet i arrigskab af et "tema" i Femina, som handlede af behandling af chok. Jeg synes, de havde behandlet emnet useriøst, og at de råt åd diverse alternative behandlinger, uden at stille spor spørgsmålstegn ved, om noget særdeles u-videnskabeligt som tankefeltterapi reelt er noget, der virker.

Derfor skrev jeg et læserbrev til dem, dengang i 2006. Jeg fik også svar fra dem - og de havde da læst, hvad jeg skrev, kunne jeg se.

Nu er jeg ikke fast læser af Femina (langt fra, faktisk) - da jeg faktisk ikke læser så forfærdeligt mange dameblade. Jeg køber dem dog af og til - især når der er gratis dvd-film med :)

Det var tilfældet i sidste uge, hvor filmen Tara Road fulgte med Femina. Jeg snuppede bladet fra hylden ... og først da jeg kom hjem læste jeg gysende, at Ugens Tema var ..... Engle....

Jow jow, de lagde da også ud med den forudsigelige let lalleglade engletro kvinde sidst i 30'erne, som simpelthen havde været synsk fra barnsben og til sidst havde "givet efter" for alle de der engle, som stod i nakken af hinanden for at snakke med hende - need I say more?

Næste indlægsholder var en kunsthistoriker som havde specialiseret sig i engle - interessant nok - men mit hjerte blev først RIGTIG varmt og blødt, da jeg som tredje og sidste engle-tematiker så gode, gamle Mogens Jacobsen - som er tidligere psykiatrisk overlæge og en god skeptiker. Han har bl.a. gjort et stort arbejde for at oplyse om og modarbejde erhvervsastrologi, og er i sagens natur en mand med begge ben plantet solidt et godt stykke længere nede end det astrale plan.

Har Femina lyttet til mig, måske? Jeg synes det var et fint og facetteret tema, hvor de vitterlig KOM hele vejen rundt. Det eneste, der ville have været bedre, var hvis de havde valgt en af de unge, kvindelige skeptikere, der også findes derude - - jeg synes Mogens Jacobsen er god, men måske vil han være for nem at afskrive som en "sur gammel mand", for dem der ønsker at tro på engle, auraer og tankefeltterapi.

Men HEP-HEY til Femina! Jeg overvejer faktisk at skrive en rose-mail til dem!

1 kommentar:

Lupo sagde ...

Dét sku' du gøre! Man er jo ofte hurtigst til at fare i blækhuset, når man er arrig, ikke sandt? ;)