tirsdag, september 19, 2006

Indkøb og softwarepakker

Her i huset er det som oftest mig, der køber ind til husholdningen.

Det er der flere grunde til:
  • jeg arbejder lige ved siden af adskillige dagligvarebutikker og kan ofte nå det i frokostpausen eller lige efter arbejde
  • jeg har væsentlig kortere til arbejde end Bruno, hvorfor jeg kan nå at være hjemme samme tid som ham, og ha' købt ind på vej hjem
  • og så er jeg bare bedre til det.........

Mærkeligt, ikke, det sidste punkt der. Men det er jeg, hvad enten jeg vil være ved det eller ej.

Det er jo ikke fordi jeg har sådan en hjælpeløs mand, som ikke kan koge spaghetti, eller en antik mandschauvenist, som mener husholdningen er under hans værdighed. Han laver dejlig mad, og rydder op efter sig, og rengøring har han da også et vist talent for. Vi deles om de huslige ting, som det nu passer sig - sådan er det.

Han KAN da også sagtens købe ind. Hvis han tager afsted med en liste, kommer han med garanti hjem med alt, hvad der står på den, lige fra stegemargarine over trusseindlæg og til det rigtige mærke i kaffe og de koteletter, vi skal ha' til aften.

Men han mangler interfacet mellem lagerprogrammet og indkøbsprogrammet. Når jeg ser, at der er tilbud på shampoo, kommer jeg i tanker om, at vi da vist tog den sidste flaske i brug for et par dage siden. Når jeg går forbi hylden med papirvarer, kommer jeg lige i tanker om, at der da vist mangler mellemstore plasticposer.

Det interface mangler altså lidt hos Bruno. Selvom han er en højt begavet mand i en ledende stilling.

Og derfor er jeg bedre til at købe ind - mine softwarepakker er simpelthen bedre integereret.

Men er det ikke besynderligt? Og kender I det??

10 kommentarer:

Helle sagde ...

Det kender jeg godt. Det er der hvor Kaj siger "Hov, hov. Alt det der stod da ikke på listen" - men det er jo lutter ting og sager, som vi bruger. Løbende.
Kaj er nu blevet rigtig god til at handle med årene - og jeg er blevet rigtig god til at skrive indkøbsseddel. Ikke "Frugt, pålæg....", men "Æbler, kalkunfilet..." - så får man det rigtige bragt hjem.

Acq sagde ...

"mangler interfacet"
- Perfekt beskrivelse! Godt nok har jeg ikke en mand gående pt, men jeg kan sagtens huske hvordan han var når han købte ind :)

Lizelotte sagde ...

Helle og Acq, det er dejligt at vide, at man ikke er alene med oplevelsen ;-)

christina sagde ...

Lotte, kender det godt! :) Hos os er det nemlig også mig, der er god til indkøb og at huske de ting, man mangler hvis man lige kommer forbi de manglende ting.

Yrsa sagde ...

Her hos os er det MIG der mangler interfacet :-) Jeg HADER at købe ind med min mand, for han har det nemlig og kan liiige finde nogle falsker shampoo på tilbud eller var det nu ikke også køkkenruler vi manglede.
Jeg er så MEGET bedre til det med det tekniske i huset - tv, video, dvd, computer etc. selv ungerne ved hvem de skal komme til hvis en "dims" ikke virker :-)
Sjovt som vi har forskellige sider

Lizelotte sagde ...

Yrsa, du har fat i en bedre ende end mig - for det er OGSÅ mig der er den teknisk anlagte her i huset - til gengæld ta'r Bruno sig af alt hvad der lugter af handymand...

Carina sagde ...

Min mand handler altid.
Mest fordi jeg hader de overfyldte supermarkeder og ikke kan handle på andre tidspunkter.
Det sparer os mange penge. Fordi han netop kun køber det på listen. Men samtidig kan han godt huske de der ting der mangler på listen, lidt for godt for nogen gange tænker jeg arj den der ost er da lidt for dyr og lidt for fed, den lader vi lige være med at købe og så kommer han hjem med den alligevel fordi vi jo ikke havde mere.
Grunden til vi sparer penge er at jeg ikke lige falder over alverdens specialiteter og "gode" tilbud.

susling sagde ...

Ho-ho....."mangler interfacet".....det er jo lige præcis det...Jeg skal nu ikke sidde her og være frelst.....Jeg mangler vist også integration af nyt software hist og pist....;-)

Lizelotte sagde ...

carina, velkommen til. :-)Når sandheden skal frem er jeg nok også dyrere at sende ud og handle end min bedre halvdel. Men jeg vil til enhver tid hævde, at fordelene overvejer meromkostningen! ;-)

Susling ... jeg påstår bestemt heller ikke at min software er perfect in all matters ;-) men det man kan, må man jo hævde sig på...

Susan sagde ...

Jo vi kender den også herhjemme. Her er det bare mig der mangler interfacet - og det er så slemt at selvom jeg har en seddel med, så er det helt sikkert at jeg ikke kommer hjem med alt der stod på sedlen.

Nu er vi så heldige at det lokale supermarked har åbent 24 timer i døgnet 7 dage om ugen og at det kun tager 5 minutter at gå derover (de har almindelige priser i øvrigt), så det redder mig rigtig mange gange.

Jeg burde sende Christian ud at købe ind, men han har ganske enkelt ikke tiden, hans fritid er bedre brugt anderledes end på at købe ind (han elsker at købe ind).