Et typisk tegn på, at det enten er weekend eller fødselsdag, er duften af boller, der fra morgenen af breder sig i husets rum.
For når der skal kræses lidt for os, bager jeg mine hurtige morgenboller. I morges blev de, som de plejer, gode - og modtaget med nådige nik og intensiv gumlen.
De er nemme og gode - lidt italiensk-seje i krummen - og opskriften kommer her.
Hurtige morgenboller:
12 stk.
½ liter lunkent vand
20 g. gær
1 tsk salt
1 spsk honning
400 g. durumhvedemel og
300 g. hvedemel
eller bare 700 g. almindeligt mel.
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, honning og mel.
Dæk skålen med plasticfilm og sæt i køleskabet natten over.
Rør dejen igennem og form 12 boller. Bag ca. 16 minutter ved 200 grader.
7 kommentarer:
Den opskrift har jeg altså lige hapset. Den ser lækker ud med honning og alting. Så må jeg se, om jeg kommer frem til den - næste fødselsdag er yngste her først i oktober - 16 år, men man kan vel stadig godt lide friske morgenboller.
De er lækre - og så er de nemme, fordi det eneste man skal gøre om morgenen er lige at ælte, forme og bage... :-)
Joooh - min Andreas på 19 er storaftager af bollerne så deet... ;-)
Er det meningen, det skal være en fast dej eller skal bollerne sættes med skeer?
Hej Anonyme.
De er noget klistrede, men jeg plejer at kunne sætte dem med hænderne. Evt. fugter jeg dem med lidt vand. Altså hænderne :-)
Dejlig nem opskrift, men...
...de blev meget kompakte - meget tæt brød struktur.
Nogen ide til hvad jeg gør forkert?
Mvh.
Ken
Pyha Ken, det er svært .. de plejer at blive rimeligt tætte i det, men du kan jo lade dem efterhæve på den varme ovn et kvarters tid og se om de så bliver mere luftige.
Forekommer mig at være for lidt salt?
Ville foretrække 1 spsk salt til den mængde!
Send en kommentar