fredag, januar 05, 2007

Orkide-tips søges

Denne her orkide har været blomstret af nogen måneder. Jeg har klippet den oprindelige stilk af efter foreskrifterne, og stillet planten en anelse køligere.

Er den rødtippede dims på billedet her mon en ny blomsterstængel på vej? Har nogen et bud?

P1020022

11 kommentarer:

ella sagde ...

Desværre Lizelotte, det er en luftrod, som endelig skal blive siddende. Den viser at der er liv i skidtet. Prøv at plante den om i orkidejord og giv orkidegødning. Pas på ikke at overvande. Hellere for lidt end for meget, der må aldrig stå vand i potten. Spray dem et par gange om ugen, hyppigere hvis dit hus er tørt.

Jeg har lovet instrukser, og det er cirka det jeg ved. Prøv at google orkidesider.

Pernille sagde ...

Haha - jeg sad lige og tænkte: "Hm... Der er én kommentar til den dér post. Det kan KUN være Ella, der har gode råd her." Og ganske rigtigt! :-D Men herligt, egentlig - nu forstår jeg bedre, hvorfor jeg aldrig lykkedes med mine orkidéer for et par år siden... :-S

conny sagde ...

Bare følg Ellas instrukser. De hjælper hjemme hos mig! Jeg har fået en blomsterstængel på en tussegammel orkide som din, som en kollega var lige ved at smide i skraldespanden.
Men hvad er det lige du mener med at klippe den oprindelige stilk af efter forskrifterne?

Lizelotte sagde ...

Ella, hvor skal jeg spraye henne - nede på bladene?

Conny, jeg mener at jeg klippede den af ved 3. "knæ" som beskrevet på den seddel, der fulgte med, og som min mor har fortalt mig.

Mette G. sagde ...

Hm, jeg passer mine orkideer ved at sætte dem i vand 1 gang om ugen og lade dem trække vand i 10-12 min. Og de blomstrer lystigt igen og igen.

Hilsen
Mette G.

Lizelotte sagde ...

Hej Mette - velkommen til.
Det er nogenlunde sådan, jeg også gør ved mine. Måske er jeg bare utålmodig :-)

Anonym sagde ...

Hej Liselotte. Ja, jeg tror, du er utålmodig. Der kan undertiden (især om vinteren) gå et stykke tid, inden den næste blomsterstilk kommer frem, men bedst, som man har opgivet det, kommer den.
Knus fra Mor

ella sagde ...

Jeg sprayer blade, stilke og luftrødder. Mine er plantet i glasvaser og derfor kan jeg ikke sætte dem i blød. Jeg ved at Therese gør begge dele med sine orkideer. Hun sprayer fordi luften er tør og det hader orkideer.

Mette G. sagde ...

Hej Liselotte

Tak for velkomsten :-) Hav tålmodighed - jeg er IKKE god til blomster, men med orkideer går det åbenbart fint.

Lene sagde ...

Jeg læser med og bliver klogere, havde tænkt over hvad det var for en dipsedut der nederst ved bladen ;-)
Nå men der må tålmodighed til, vi væbner os Lizelotte ;-)

Therese sagde ...

du skal bare gøre præcis det der er sagt. Mine orkidér bliver vandet i kogt lunt vand (de kan ikke li kalk, derfor) eller regnvand hvis man har tilgang til det. De blir proppet ned i baljen med vand og får hældt vand ned i sig 3-4 gange så al orkidémulden er fugtet. Derefter drypper de af i lang nok tid til at de ikke drypper ned i potten.
Spray luftrødderne med en vandforstøver også med kogt vand. Det får orkidéen til at udvikle flere luftrødder og gør den større og stærkere. Og ikke nær en radiator.
Så skal den nok komme igen.
Køb evt orkidé gødning til 39 kr i supermarkedet, og vand med det hver 3. vandning.
Held og lykke :-D