torsdag, marts 02, 2006

Hvordan har jeg fostret et sådant studie i huslighed?

Bodil - min datter - er 12 år, og faktisk meget huslig!
Vi kan give hende en opskrift på frikadeller og tage afsted, og når vi så kommer hjem ved 19-tiden, har hun stegt frikadeller, lavet ovnkartofler og kogt blomkål... sådan!

Når jeg tænker på, hvordan jeg som komplet ignorant udi husmodergerningen stod i min første lejlighed som 19-årig og kløede mig i håret, mens jeg spekulerede over hvorfor frikadellerne gik i opløsning/smagte af mel/forvandledes til forkullede klumper, kan jeg ikke lade være med at undre mig over, hvordan jeg har fostret et så husligt barn - det må være gener fra hendes fars side.

Det skal dog siges, at jeg med tiden har lært at lave mad, og endda nogen gange griber mig selv i at nyde det ;o)

Man skal dog ikke af Bodils huslighed udlede, at hun er et føjeligt lille pus ... nææh ... hun er sjov og kreativ (meget, endda), pjattet og støjende, utroligt varm og favnende, og faktisk en temmelig klog pige. OG et gyseligt rodehoved, samt ind imellem en belastende teenager...

Et andet fremherskende træk ved Bodil er, at hun elsker at give. Yderst sympatisk, men det resulterer i, at hun sjældent har kongens mønt :o) - når Bodil har, har vi alle.
Hendes gavmildhed og hjertelighed strækker sig også til "bonusfar" Bruno, og "bonusbror" Lasse, som begge får del i hendes uudtømmelige lager af store kram :-)

Kort sagt en kageduftende tornado, og et pust af godt humør i vores allesammens hverdag!
Og så er hun ikke engang ret morgensur mere... ;-)

6 kommentarer:

Ella sagde ...

Velkommen i blogland og tillykke med din fine blog :-)

Din datter er da et sandt pragteksemplar :-)

conny sagde ...

Hvor er det dejligt at høre om børn, der overrasker os. Og det gør de tit. JEg synes, det er flot, at Bodil (dejligt at møde det navn i dag) har lyst til - og kan - glæde familien med god mad. Nyd det, mens det varer. En dag kan det være, hun får andre interesser.

Lizelotte sagde ...

Hej Ella ... tak - jeg var lige over en fimsetbrun template ... men nu er den da nogenlunde spiselig. Jeg blir nok nødt til at lære det der html, for der er mange ting jeg godt SELV vil styre :-)

Til jer begge - ja, hun er sq et dejligt barn .. dermed ikke sagt at hun aldrig volder frustrationer eller problemer, men det go'e fylder jo mest.

*S* hun bliver drillet lidt i skolen med sit navn, men på sigt er jeg sikker på at hun bliver glad for at hedde Bodil - det er jo et smukt navn og ikke nogen massebetegnelse...

Bodil er faktisk delvis opkaldt efter en god ven af hendes far og mig, som døde af brystkræft i 2000. Hun var tandlæge i Århus og et virkeligt dejligt menneske.

Anonym sagde ...

xxx

Yrsa sagde ...

Hvor dejligt at høre om en pige på 12 år som gider lave mad til hele familien (og KAN!) :-)
Håber min store tøs vil gøre det om et par år - hun er i hvert fald vældig interesseret i at hjælpe med at lave mad, så mon ikke det kommer.
Sjovt det med navne - forældre synes altid deres børn skal hedde noget som ikke alle hedder og børnene vil helst hedde det som alle andre hedder :-)
God Week-end !

Lizelotte sagde ...

Ja hendes hænder er godt skruet på (sagde moderen med slet skjult stolthed) - lidt sjovt at sammenligne med storebror, som er en kende mere kejtet, når han får en kartoffelskræller i hænderne *G* men han skal nu nok også få det lært!