lørdag, marts 04, 2006

UHM - en ny Stephen King-bog!

En af mine største laster er - Stephen King.
Jeg elsker hans bøger. Jeg ved godt de ikke er særligt højlitterære, men han formår virkelig at transportere mig et helt, helt andet sted hen.

Jeg har altid haft smag for det overnaturlige og fantastiske, når jeg læser og ser film. Jeg elsker Science Fiction i begge medier, og har læst stort set alt hvad Isaac Asimov og Arthur C. Clarke har skrevet.

Stephen King overgår dog alt. Jeg læste min første King-bog, da jeg var i USA som 18-årig, og jeg har været hooked lige siden. Den første? Det var vist The Shining - som hedder Ondskabens Hotel på dansk.
Siden er det blevet til mange timer i Kings gyselige selskab.
Grunden til, at han fanger mig, er at jeg tror på personerne, og deres helt almindelige liv - for sådan starter det som regel. Jeg har læst en del Dean R. Koonz også, men han falder ofte lidt igennem på, at hans figurer er flade papfigurer - de er opfundet til at "hænge" historien op på, lidt nødtørftigt, får jeg ofte indtryk af.
Kings personer, derimod, bliver hos mig, længe efter jeg har lagt bogen fra mig. De er ægte.

Så jeg er den lykkelige indehaver af ca. 2½ hyldemeter af hans bøger. Alle på engelsk. Jeg køber dem nemlig ved Amazon, så kan jeg få dem længe inden de kommer her i landet - og endnu længere inden de er oversat.

I forgårs kom jeg hjem til en pakke fra Amazon. Det var perfekt timet - jeg har netop afsluttet læsningen af Susanna Clarks "Jonathan Strange og Mr. Norrell", så jeg kunne kaste mig over den nye King-roman.

Cell, hedder den - og handler om en impuls, som via mobiltelefoner en dag pludselig forvandler telefonernes brugere til morderiske eller selvmorderisk galninge. Nærmest zombier. Langt ude, men indtil videre meget underholdende :-)

Hvad sker der for en skeptiker som mig .. at jeg guffer den slags i mig? Tjah - jeg ved det ikke, men jeg nyder det så meget at jeg har tænkt mig at blive ved.

Mums. Jeg vil ned og nyde et kapitel mere.
Den holder nok en uges tid, den bog :-)

Ingen kommentarer: