lørdag, marts 25, 2006

Jaaah - så er cykelsæsonen i gang...

Sådan set har min cykelsæson været LIDT i gang hele vinteren - min MTB har fragtet mig til og fra arbejde mange dage hen over vinteren, og jeg har kørt Vintercup.

Den cykelsæson, jeg taler om, er den i sofaen ... vi har lige nydt 1. etape af Criterium International.

Det var - for mig - det første cykelløb i år, hvor jeg sad i sofaen og kikkede med, og det første med de helt store profiler fra CSC. En veloplagt Basso blev uden alt for meget besvær nr. 2 på dagens etape efter Rabobanks Erik Dekker ... det var rart at se.

Vejret gav mindelser til den Danmark Rundt-etape, vi så sidste sommer i Vejle - det tissede ned uafbrudt, og vi var glade for vores paraplyer og regnjakker. Det gjorde nu ingenting.

Det er efterhånden en tradition, at Bruno og jeg (og nogen gange et udvalg af vores børn) SKAL ud og se en af Danmark Rundt-etaperne live - og sidste år var det jo fedt at se Ivan Basso vinde suverænt i Vejle.

Året før var det enkeltstarten i Fredericia, vi besøgte, sammen med et hold cykelinteresserede venner, og Kristian og Bodil, som syntes det var sjovt, fordi de kunne få lov at ose Diddl-ting i Imerco.

Og før det igen, var det vist en af de stygge bakker i Kolding, vi stod og hujede på. Derfra husker jeg især en MEGET træt Jan Kirsipuu, som faldt længere og længere tilbage i løbet hen over de 3 gange, de kom forbi "vores" bakke. Jaja .... det behøver ikke at være TdF for at rytterne kan blive RIGTIG trætte... :-)

Basso er en rytter, jeg holder meget af at se på. Og nej, det er ikke bare, fordi han ligner en engel på et gammelt italiensk kirkemaleri... han er en smuk mand, men det allerbedste ved ham er hans lette, elegante kørestil - han sidder så smukt på en cykel, at man tror den kan lette hvad øjeblik det skulle være..

En anden favorit er Jan Ullrich... hans koncentrerede kraftfuldhed og malende tråd - wow! Man kan næsten SE kilowatt'ene i hans kølvand...

Ja, og så er der jo Mancebo. Han er en slider. Og meget let at kende, fordi han nærmest kører sidelæns - han ser ud som om han er ved at dø, men det skal man nu ikke lade sig narre af. Jeg kan godt lide ham, fordi han er ukuelig og sej. Og fordi han har trukket Basso op af mange stigninger (de var i en del udbrud sammen sidste år i TdF) ;-)

Jeg glæder mig SÅ meget til den kommende forår/sommers store løb - og heldigvis er min kærlighed til sporten en, jeg deler med Bruno. Det er faktisk ham, der har inficeret mig :-)

Og nu skal jeg da vist snart ha' mig en ny cykel selv ... behovet melder sig med fornyet styrke, nu hvor jeg tænker på, at vi har "suppetur" den 9. april...

2 kommentarer:

Yrsa sagde ...

Hvor sjovt at du kan li' at se cykelløb.
Jeg er sportsgal - næsten lige meget hvad, så ser jeg det med enkelte undtagelser :-)
Engang da min mand og jeg boede i Luxembourg var vi en week-end tur i Paris og havde aftalt at vi på vej hjem tog til Liege for at se afslutningen på Liege/Bastogne/Liege. Da vi var et godt stykke fra Paris stod der to skilte Luxembourg 120 km og Liege 210 km ! Så sagde jeg oss til manden "Hold da op hvor er vi gale at vi ikke bare køre hjem".
Det hele tog omkring 10 minutter og Rolf blev nummer 8 så dagen var "reddet" vi fik set ham !
I 96 kørte vi fra Lux kl. 07.00 om morgen og så afslutningen på Touren - har et super billede af feltet med den gule trøje i midten :-) Det var en helt anden oplevelse fordi de jo kører 8 runder på Champsen og der er lidt mere at se på.

Næste år tager vi sommerferien omkring Touren og vil se en eller to etaper. Helst en bjerg rute.

Lizelotte sagde ...

Hej Yrsa,

det hører også til en af vores drømme at se en TdF-etape "live"!
Desværre falder vores ferie som regel for tidligt til, at det er bjergetape-tid - men en skønne dag lykkes det sikkert!

JAMEN cykelløb er jo fedt - og som alt andet er det fedest "live"!

Og så er det jo sjovt at være med selv - selvom det går MEGET langsommere... jeg er ikke nogen hurtig rytter og slet ikke en bjergrytter, men jeg kan ufortøvet kalde mig en GLAD MOTIONIST!