fredag, marts 31, 2006

Vinsmagning - nu med vinbonde

Torsdag aften deltog Bruno og jeg i Bankdatas vinklubs generalforsamling med efterfølgende smagning.

Vi er rimeligt regelmæssige deltagere i vinklubbens arrangementer - der er 4 om året, og vi deltager, hvis vi kan. Kombinationen af hyggelige mennesker og god vin er tillokkende - også en torsdag aften.

I går var temaet vine fra Gilles Ellul, som har et lille vinsted i Languedoc-distriktet. Dette distrikt er kendt for kedelige masseproducerede vine, men der er en modbevægelse igang dernede, og Ellul er en del af dette!
Han var selv til stede og præsenterede sine vine - 3 af slagsen - som var virkeligt dejlige vine! Gode nok til, at vi bestilte 12 flasker på stedet...

Er du nysgerrig, kan du købe vinene hos hans danske importør, Liber Vin. De er opløftende gode og til en fornuftig pris - især taget i betragtning, at det er fransk vin, vi taler om.
Vores favorit var Libre Ellul - af grenache-druen, med håndplukkede, sorterede druer, lagret et år på egetræsfade. En lækker, rund vin med varme toner i smagen - uhm!
Oven i købet har de valgt en stiliseret guldsmed som logo - meget smuk og lidt utraditionelt. Årsagen er, at guldsmed på fransk hedder "libellul" - det var i øvrigt hans kælenavn i skolen :-)

Vi planlægger at lægge ferieturen forbi Ellul. Så er vi sikre på at få noget fint, fint vin med hjem!

Bankdata har mulighed for at lave den slags arrangementer, fordi vi har en meget stor vinklub - over 140 medlemmer. Vi har haft rigtig mange spektakulære vinoplevelser med vinklubben!

Og vi glæder os til flere - selvom vi var lidt trætte i hårrødderne i morges...

2 kommentarer:

conny sagde ...

lizelotte, jeg syns du skriver godt og lige ud ad landevejen.
Og når det så handler om vin, læser jeg ekstra gerne. Jeg ved ikke meget om vin, så det er rart at høre almindelige vindrikkeres oplevelser af forskellige vine. Du er lige ved at få mig til at gå hen og købe fransk vin. Lige p.t. er jeg mest til italiensk, dog californisk chardonnay, når det gælder hvidvin.
Det er sjovt med de der "revolutionære" vinbønder. JEg hørte om en anden sådan vin for noget tid siden, og kan selvfølgelig ikke huske mere. Det er noget med, at vinens navn har noget at gøre med det revolutionære. ØV at jeg ikke kan komme i tanker om det.

Lizelotte sagde ...

Jeg elsker vin, men er ikke nørd på den måde, at jeg kender alle druer og områder osv.

Jeg har hidtil været meget glad for oversøiske vine - både fra NZ, Australien og Chile, men der kommer også meget dejlig rødvin fra f.eks. Portugal.

Italiensk er også skønt. Min favorit er Amaronerne ... UHM!

Det er så fedt med en vinklub, at nogen går ud og laver noget research og får nogen til at præsentere noget for mig, som jeg ikke selv ville ha' fundet på at købe. Vi får smagt en masse, som vi ellers ikke ville have prøvet. Det er sjovt... og altid en hyggelig aften.