torsdag, januar 25, 2007

Skadestuen uden Clooney...

Bodil er ved at lægge an til at blive fast gæst på Middelfart Sygehus' skadestue.

I går aftes, mens jeg var til kor, lykkedes det hende at træde en nål op i foden ... ouch.
Det var en synål, som naturligvis knækkede - og spidsen forsvandt op i Bodils nydelige frøkenfod.

I dag ringede jeg derfor til vores læge, men fik beskeden, at der nok skulle et besøg til på skadestuen. Suk... den slags tager jo altid MEGET tid.

Vi var derovre kl. 9.30 ca. Vi ventede så ½ time (ikke så slemt) på at komme ind, kun for at lægen kastede ét blik på Bodils fod og sagde, at der skulle et røntgenbillede til. Så vi trillede ned i røntgen. På dette tidspunkt havde vi fået en kørestol, så Bodil ikke skulle hoppe på et ben, eller bæres på min ryg (pyha! Hun er jo stor!).

Der ventede vi igen en lille ½ time, og fik taget billeder, der viste, hvordan nålespidsen sad i hendes fod.

fod1

Jeg synes røntgenbillederne var vældig flotte! Men fotokopier kunne man ikke få. Så er det jo godt, at nogen af os altid har vores kamera med...

fod2

Ved ikke, om jeg brød nogle regulativer her - så er det bare ærgrerligt.

Tilbage på skadestuen tror jeg vi ventede 1½-2 timer igen. Så kom vi ind, og Bodil blev bedøvet - ikke uden højlydte mishagsytringer - det gjorde nemlig ret ondt. Så gik lægen, og blev væk ½ times tid... mens vi ventede igen.

P1020112

Det tog 40 minutter at rode sig frem til nålen og få fat i den, så de kunne trække den ud. Det var ikke sjovt, men min datter var faktisk temmelig sej. Bagefter var hun ret kry - og det er hun stadig. Vi var hjemme 14.30 - det var en halvlang dag på hospitalet... og vi var sultne, for der kom ikke nogen og serverede frokost :-)

Jeg håber ikke, det kommer til at gøre alt for ondt i aften, når bedøvelsen tager af...

15 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uffffff - det har jeg også prøvet en gang. Jeg var 7 og det var en stoppenål. Min far trak den ud med en knivtang og den sad godt fast. Heldigvis knækkede den ikke, så jeg kunne nøjes med en stivkrampevaccination.

Hils Bodil og ønsk go' bedring.

Lene sagde ...

av av av , god bedring til den unge dame. Her i huset får vi bare masser af træfliser (hedder det det?) op i fødderne.

Lizelotte sagde ...

Tak Helle, det skal jeg gøre. Nej, hun var så uheldig at knække den, så den slet ikke var at se udenpå, så der skulle grove midler til...

Lene, træfliser ved jeg godt hvad du mener med. Da jeg var lille hed det en "pi' i fingeren" - sådan udtalte vi det, mon ikke det har været en afledning af ordet "pig"?

Nålen lå naturligvis på Bodils gulv - hvor hun havde glemt den, sidste gang hun lavede kreative ændringer på sit tøj...

Anonym sagde ...

Av av av stakkel Bodil!
Rigtig god bedring til hende og håber ikke, det kommer til at gøre alt for ondt.

Anonym sagde ...

Avs, jeg har prøvet et søm i foden...ikke rart. Hyggeligt hvis I havde mødt Clooney for han er da bare for lækker....

Anonym sagde ...

Ventetiden ville bestemt være det værd, hvis Skadestuen havde George Clooney som læge i Middelfart! :)

Anonym sagde ...

Hvis Clooney var laege paa skadestuen i Middelfart, saa er jeg lidt bange for at jeg ville "komme til" at komme til skade naeste gang jeg besoeger mine foraeldre :-)

God bedring til Bodil, jeg haaber ikke det bliver alt for slemt naar bedoevelsen holder op med at virke.

Lizelotte sagde ...

Hun har det heldigvis bedre i dag. Men den var noget øm i går aftes.

Ja ... George Clooney er ikke specielt frastødende. Er også ret sikker på, at jeg ville komme mere til skade, hvis han arbejdede der ovre :-)

Susan, hvis de bor i Middelfart kan du jo næsten vinke til mig - for jeg bor lige ovre i Snoghøj. Man kan faktisk se gavlen på vores hus oppe fra broen :-)

Anonym sagde ...

Der har vi jo familie, jeg vinker næste gang jeg kommer på de kanter :-)

Anonym sagde ...

Stakkels Bodil. Hun er da vist ikke så heldig med det dér helbred hva?!
Jeg synes også at røntgen billeder er top seje. Ku være skægt at have nogle hængende fx. af fødder og hænder eller sådan noget.
Sjovt du fandt på at ta billede af dem. De er flotte!

Anonym sagde ...

Skadestuer - de er altså en pestilens!! Vi var så uheldige at besøge vores lokale skadestue hele to gange her i efteråret, og hver gang blev jeg slået i det groteske i at man bare forventer at folk venter i TIMEVIS - og det gør man jo - for hvad skal man ellers gøre..
God bedring til din datter (min navnesøster)!

Lizelotte sagde ...

Krebsinde ... sjovt - i Snoghøj endda? Hvis du ser et skilt med "Matrosvænget" må du vinke ekstra ... :-)

Therese, hun er nemlig ikke for heldig :-) Hvad angår røntgenbilleder er jeg lidt af en freak - jeg synes det er SÅ spændende - ligesom jeg var dybt fascineret af det udstyr, de brugte til at gennemlyse foden, mens de ledte efter nålen...

Bodil ... det er rigtig træls at vente, men der er ikke så meget at gøre ved det - de arbejder jo som gale på skadestuen, og har alligevel overskud til at være søde og venlige, når man kommer ind.

Anonym sagde ...

Lizelotte - jeg skal huske at vinke til dig :-)

Jette V. Hansen sagde ...

Hej, har lige selv været til røngten...blot rutine af hænder og fødder pga gigt. 4 personer stod og kikkede på skærmbilledet da jeg var færdig. Jeg havde en nål på 1,5 cm. siddende i venstre forfod.Den var også på billedet i 2013....jeg har intet hørt men har jo smerter i fod pga gigt. Ledsmerter i venstre knæ med gentagne gange binyrebarkhormon med nåle.Hvad gør jeg nu?har skrevet til min læge på e-konsultation. Det er reumatologi som vil have billederne og han har INTET fortalt. God sommer, Jette

Lizelotte sagde ...

Wow Jette, hvordan er du stødt på det her ældgamle blogindlæg?
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med din læge og dine ledsmerter, det må du nok spørge om andetsteds.