fredag, juni 01, 2007

Den sure buschauffør

Email sendt til Midttrafik dd:

Vedr. chikane fra chauffør på rute 3, Fredericia.

Gennem nogen tid har min 13-årige datter og hendes veninde oplevet at blive generet af en chauffør på rute 3. Vi bor i Snoghøj, og min datter tager bussen dagligt, da hun går i skole inde i Fredericia.

Benævnte chauffør ynder at kommentere pigernes påklædning på en ubehagelig måde - hvis han ikke kan lide deres påklædning, spørger han surt hvor de skal hen i det tøj - det er jo ikke fastelavn osv.
Min datters veninde er lidt punket i det - og det kan da godt være, at han synes, hun ser herrens ud - men det er absolut ikke på sin plads, at han kommenterer det. Pigen er decideret bange for ham, for hun synes han opfører sig truende.

Jeg ved positivt, at pigerne ikke opfører sig provokerende eller støjende, da jeg har forhørt min datter meget grundigt - og da det simpelthen ikke ligner dem.

I går synes jeg dog, at bægeret løb fuldt. Min datter skulle med bussen, som går 17.39 fra Lyngsvej, da hun spiller rollespil på Lyng skole, og som regel har så meget grej med, at hun tager bussen.
Hun kom lidt tidligt afsted, og bestemte sig derfor for at stå på bussen, når kom inde fra byen, og så køre med ud omkring vendepladsen ved Snoghøj Landevej.

Da hun kommer op i bussen, starter førnævnte chauffør med at skælde hende ud, fordi hun holder buskortet i samme hånd som sit rollespilsvåben. Der er tale om en ret stor hellebard af latex - chaufføren blev sur fordi han angiveligt "ikke kunne se om det var metal eller plastic". Bodil forsikrede ham om, at den er ganske ufarlig - men jeg må da sige, at jeg er utryg ved at en synshæmmet person har lov til at føre bus.... for det er meget tydeligt for enhver - på lang afstand - at det er en blød attrap....

Derefter skælder chaufføren ud over, at Bodil ikke venter til bussen kommer retur fra vendepladsen, når hun skal ind mod byen.
Mig bekendt gælder Bodils buskort i de zoner, hun bevæger sig i med 3'eren, og chaufføren kan blande sig noget så grundigt uden om, hvordan hun vælger at bruge det - det er købt og betalt. I øvrigt var der stort set ikke andre i bussen.

Da bussen langt om længe kommer i nærheden af Lyng Skole, hvor min datter skal af, ringer hun i god tid med klokken. Men chaufføren vælger at køre videre - uden at stoppe. Da min datter går op for at bede ham holde ind, siger han "Jeg har et arbejde, jeg skal passe!" og kører videre.
Nu er min datter velopdragen, men hun er ikke dum. Så hun fortæller chaufføren, at hendes opfattelse er, at hans job er at tage passagerer op og sætte dem af ved de stoppesteder, de ønsker. Således instrueret stopper chaufføren endelig bussen, og min datter må gå ca. dobbelt så langt som nødvendigt, fordi manden tilsyneladende ikke ved, hvordan jobbet skal udføres.

Jeg går ud fra, at I kan finde ud af hvem han er, ud fra ruten og tidspunktet. Ellers kan jeg tilføje at manden er dansker og midaldrende. Jeg forventer, at han bliver gjort opmærksom på, at hans job er at køre bus - ikke at genere små piger, der kører med bussen.

Jeg forventer også et svar fra jer, om hvad der bliver gjort ved sagen.

Venlig hilsen ...

15 kommentarer:

MrsBaloui sagde ...

Det er bare IKKE i orden at sådan en sur buschauffør spyer sådan galde, at pigerne bliver utrygge.

Hvad der derimod er HELT i orden, er en Mor, der med overskud og bestemthed IKKE vil finde sig i den slags chikane og gør noget ved det!

Jeg håber på et godt udfald af klagen :)

Lizelotte sagde ...

Mrs Baloui - han får ikke lov til at dø i synden! Han kan passe sit job, kan han - og holde surheden for sig selv.

...hvis han nu lavede sjov med pigerne og var lidt frisk - så ville hans arbejdsdag da blive 100 gange bedre!

Uden Relevans sagde ...

Pis også min hemmelige identitet som buschauffør afsløret af en 13årig!!!

Det må hun undskylde, jeg lover at have en slikpind til hende imorgen.

Seriøst så er det et udtryk for en forsmået mand der nu hersker i sit eget lille imperium fordi han er ulykkelig alle andre steder.

Det er trist.

Lizelotte sagde ...

Morfar, jeg skulle ha' gættet det var dig ... en sur gammel mand *GGG*

Ja, han er jo ynkelig. Men så må han gå til terapi eller noget - han skal sq ikke terrorisere min tøs (det er øjensynligt heller ikke så nemt...)

Kontorchefen sagde ...

Stakkels pige da, negative og dumme mennesker er det VÆRSTE. De ødelægger alt.
GOD WEEKEND, Lizelotte.

Zette sagde ...

Hold kæft, det er langt ude. Sådan en perfid gammel mand, der får et trip ud af at terrorisere unge buspassagerer, han burde få en kraftig påtale og hjælper det ikke, så skal han da ud af vagten. Han er jo ikke i stand til at se, at han er i et service fag!

Pernille sagde ...

Du gjorde da det eneste rigtige, Lizelotte! Det dér er langt ud over anstændighedens grænse!! Stakkels Bodil!

God weekend til dig og dine. :-)

Acq sagde ...

Æv sikke en idiot!

Lizelotte sagde ...

Nemlig kontorchef - og god weekend til dig også...

Zette, der er nemlig præcis noget han ikke har fattet....

Pernille - Bodil skal nu nok klare sig - jeg er faktisk lidt vild med at hun tacklede ham med bestemthed uden at blive strid ... men han er da en abe... god weekend til dig også!

Acq, et sølle fjols faktisk... synd for ham at han ønsker at ødelægge sit eget arbejdsliv ved at være negativ og sur...

Tina - omme i London sagde ...

Godt broelt mutter, jeg er spaendt paa at hoere om dit svar!

Helle sagde ...

Jeg har oplevet ualmindelig mange sure BUSCHAUFFØRER i min tid.

Tankevækkende ...

Hvad er det med det erhverv??

Susan sagde ...

Jeg er spaendt paa om og i saa fald hvilket svar du faar.

Smaa mennesker der foeler de skal vise at de har magt findes desvaerre mange steder. Jeg synes det var den helt rigtige reaktion fra Bodil. Flot at hun kunne bevare vaerdigheden og roen.

Lizelotte sagde ...

Tina, jeg venter osse spændt...

Helle, det "sjove" er, at Bodil siger de fleste af buschaufførerne er søde - nogen af dem pjatter lidt med dem og er flinke, andre passer bare deres job - det er faktisk kun ham her der er rigtig træls!

Susan, jeg forventer et svar, og jeg skal nok få et - på en eller anden måde. Jeg er også særligt stolt af at hun håndterede det værdigt!

Lone i marsken sagde ...

Godt at du fik sendt den klage. du holder den fint og sobert. Manden er uforskammet, og vi må håbe at han får en kraftig påtale.

Doktor sagde ...

Glæder mig til at læse deres svar, jeg går ud fra at du også lægger dette ud. Har selv haft bøvl med midttrafik, og har da også brokket mig til dem.