tirsdag, juni 19, 2007

Det' dansk...

I nærheden af Kolding ligger Danmarks første registrerede vingård, Skærsøgaard.


Den besøgte vi i går aftes med vinklubben. Vi var ca. 35 som havde valgt at bruge eftermiddagen og lidt af aftenen på at kikke på vinstokke og store blanke beholdere, og smage på vine, brygget lige her i nærheden.


For nogle år siden havde vi en vinsmagning, hvor der blev serveret en dansk vin. I min bedste overbevisning ville den have været meget velegnet til at fjerne fodvorter med. Jeg synes, den smagte forfærdeligt!


I går smagte vi vine, der var ganske drikkelige. Især den mousserende, og de to top-rødvine stak ud. Billige er de ikke - de ligger på et par hundrede kroner, og var de blevet smagt op mod sydeuropæiske eller oversøiske vine til samme pris, var de sikkert faldet med et klamt klask.


Men et faktum er, at man faktisk på Skærsøgaard producerer nyd-bar vin.


Vin bliver nok aldrig en stor industri her i landet. Vi har for lidt plads, for lidt sol og for dyr arbejdskraft.


Men det var rigtig sjovt at se en dansk vingård - og smage produkter, som kunne drikkes.


Vi hjembragte en enkelt flaske - mest som et kuriosum. Og smukt var der.


7 kommentarer:

Sister Bonde sagde ...

Uh ha, uh ha Liselotte, pas på hvad du siger mht. vindyrkning. Der er STORE avlere i gang rundt omkring i det danske land og de er meget SERIØSE.
Det med fodvorterne lyder godt - lider voldsomt i min familie på 13.ende år. Har du lidt vin tilbage ;o)

Lizelotte sagde ...

SB, jeg ved det ... at de er seriøse, og der kommer hele tiden nye til. Men kvaliteten er altså bare ikke den samme som i de lande, der har det bedre klima og den længere vintradition.

Nej, den vi fik igår kunne vi ikke fjerne fodvorter med - det var noget fra en anden gård, på Sjælland et sted - for år tilbage - ptøj for noget pjask!

Sister Bonde sagde ...

Jeg giver dig så evig ret mht. kvaliteten. Min kusine og hendes mand er meget SERIØSE vinavlere her i Danmark, vinen bliver nok bedre om mange, mange år.
Øv - så forsætter vi hos huddoktoren ;o)

conny sagde ...

Wauw, er det virkelig Danmark! Det kunne næsten have været et billede fra Mosel - der mangler bare småbjergene i baggrunden.
Spændende med den danske vindyrkning. Måske klimaforandringerne kan give en lille fordel til de danke vinbønder?

Lizelotte sagde ...

Conny, ja, det er rigtig smukt, der nede omkring Kolding.
Jeg tror faktisk allerede, at de danske vinavlere mærker fordelen af klimaforandringerne.... har jeg ladet mig fortælle.

Lommen sagde ...

Hm...

Synes nu stadig ikke, at Chateau d' Avedøre klinger nær så godt som franske navne :-) (og så er jeg ikke engang fan af fransk vin)...
Men det lyder nu som en hyggelig og interessant oplevelse. :-)

Lizelotte sagde ...

Lomme, jeg kan godt lide fransk vin - og italiensk - og spansk og portugisisk .... og alt det oversøiske ;-)

...jeg diskriminerer ikke så meget på landet, men vil fantastisk gerne have en vin til 70 kr. som smager som en til 150 :-)

Og der falder fransk vin lidt igennem - det er ganske enkelt ofte lidt for dyrt. I forhold til kvaliteten og mine smagsløg...