torsdag, august 16, 2007

Den økonomiske livsnyder

Det sidste halve år har jeg beskæftiget mig meget med vin.

Jeg blev i marts valgt ind i Bankdatas vinklubs bestyrelse, og siden hen fik jeg rollen som indkøbsansvarlig. Det vil sige, det er mig, der har kontakten til vores forhandlere, og det er langt hen ad vejen mig, der bestemmer hvordan den liste af vine, vi hver måned tilbyder vores medlemmer, ser ud.

I bestyrelsen smager vi rigtig mange forskellige vine. Vore forhandlere sender os prøveflasker, når vi skal have noget nyt på opslaget, og så er der lige Lene fra Liber Vin.

Lene har de sidste 4 år drevet en lille vinimport. Hun håndplukker sine vine, og kører meget i temaer. Når hun får prøveflasker hjem, kommer hun ned til os - og så smager vi dem sammen, og er med til at vælge ud, hvad hun skal tage hjem, og hvad hun ikke skal tage hjem. Vi er kort sagt hendes smagepanel.

Så ca. hver 2. uge sidder vi mellem 16 og 18 og smager vine. Sidst var det Amarone (suk!) og Barolo - og det var LÆKRE sager.....

Og jeg kan mærke min grænse flytte sig. For pludselig begynder jeg at kunne smage forskellen på den gode vin til 100 kr og den eminente til 250. Ups. Det er farligt og dyrt.

På den anden side ... så drikker vi altså ikke forfærdeligt meget vin her i huset - så kan man vel unde sig selv, at det er gode sager. Og når jeg køber dem ved Lene, får vi så klækkelig en rabat, at vi ofte kan spare op til 25-30% på en flaske.

Så i virkeligheden er jeg en meget økonomisk livsnyder.

6 kommentarer:

Lommen sagde ...

Hæhæ, Lizelotte... Dén vej ska' vi alle før eller siden (fra de 100 til de 250 kr.) Så ro på!

Og derudover er jeg som altid misundelig - jeg er VILD med amarone-vin, ripasso, barolo osv.. Jeg synes, dine argumenter for, at du i virkeligheden er økonomisk anlagt er skønne. Den HELT rigtige retning at gå i! ;-)

Lizelotte sagde ...

Ja ikke?? Amarone er også bare orgasmisk skønt ... var jeg lige ved at sige. Fik for nylig en, hvor duften bare VÆLTEDE op af flasken ... ååååh ... og den smagte lige så godt ...... suk!

Det er ikke bare rødvin ... det er også hvid. Har fundet den mest utroligt lækre hvidvin oppe hos Lene - en Barone Ricasoli Chardonnay .... med utrolig nøddesmag og cremethed. Men så koster den jo også lige godt 150 kr... slupre...

Lommen sagde ...

Orgasmisk skønt: Haha - betegner faktisk ofte amarone som "orgasme i flydende form"... :-)

Hm... Jeg er osse STOR fan af god chardonnay (ikke for sød og kvalm, klart nok! :-)) Det kunne være farligt, hvis vi stak snuderne sammen en dag, tror jeg... ;-)

Lizelotte sagde ...

Hehehe ... især hvis vi var nødt til at smage lidt af det hele ... og smide sjatter væk er vi jo ikke meget for ....

Men kom du bare frisk ... jeg gi'r en god flaske... :-)

mig selv sagde ...

nej det lyder bare for skønt... lige noget en træt lærertante kunne "svømme" væk i.... skal der nydes en vin her i huset så er vi bestemt også amarone fan

Lommen sagde ...

@Lizelotte:
Du kan tro, jeg siger til, næste gang jeg er på de kanter...! ;-D Og nej, det dér med at spytte ud - dét bruger jeg bestemt ikke! Kun hos tandlægen... ;-)