lørdag, marts 15, 2008

Huset hedder Rosa...

Dagen oprandt endelig i dag. Det var nøgle-overdragelsesdag - det røde hus på Fasanvej skulle endelig blive vores!

Vi startede dagen med at køre tidligt i Bauhaus og købe lidt fornødenheder. Vi pakkede en kasse med ting, så vi kan lave lidt kaffe osv i huset, og vi fandt malegrej og andet frem.

Vi gjorde vores nye postkasse klar - fik sat navne på den.

Og på en eller anden måde blev klokken ENDELIG tyve i 12, og vi skulle ud i bilen og køre ind til Fasanvej. Jeg havde mavekneb af spænding - bogstaveligt talt - og fik faktisk smittet ungerne (og Bruno - som dog ikke ville indrømme det).

Lige så snart vi havde fået nøglen, læst af og den tidligere ejer var gået, gik jeg i gang med kameraet! Vi vil have før-billeder - for med lidt tid, kommer huset jo nok til at ændre sig, og så er det sjovt at se, hvordan det var, da vi købte det.

P1040467

Jaja .. der mangler lidt af taget, men der var grænser for, hvor langt inde i indkørslen hos ham overfor, jeg ville stå...
Vinduerne skal skiftes. Måske bliver det i år - ellers får de ihvertfald en gang hvid maling. Egentlig er de sunde nok, men huset vil være så meget smukkere med dannebrogsvinduer, som ligner dem, det er født med.

P1040470

Huset hedder Rosa. Og nogen har gjort sig stor umage med at skrive det med profil. At der så er andre, der har klasket rød maling ud over det, er lidt synd - det kan der heldigvis rettes op på.

P1040471

En overkommelig og hyggelig have. Det var en ikke uvæsentlig faktor, der var med til at afgøre, at det blev netop dette hus, vi faldt for. Træet skulle efter sigende give masser af pærer. Og jeg kan se mig selv sidde under det en varm sommerdag, med en god bog.

P1040473

Her er bagsiden af vores hus. De tidligere ejere har skiftet et enkelt vindue - det er inde i køkkenet, som er skiftet indenfor de sidste 5 år.

P1040479

Dette rum betyder meget for Bruno! Her skal han have værksted - jeg kan allerede se ham hygge om sine cykler hernede - det er et godt, stort rum - og på billedet fornemmer man, hvor lys en kælder, vi har.

P1040483

Går man op fra kælderen, kan man kikke lige op på det nuttede hobbitvindue, vi har i entreen. Det sidder ved siden af hoveddøren - symmetrisk med husets navnerondel.

P1040490

Ovenpå leder denne dør fra trappeopgangen og ind til den fordelingsgang, som er på overetagen. Den er der, fordi huset engang var to lejligheder - og det er faktisk en gammel yderdør. Der var engang en magen til nedenunder, men den forrige ejer gav den væk - ærgrerligt, for den er ret køn, synes jeg.

Heroppe findes tre gode værelse og et badeværelse. Ud mod haven skal Bruno og jeg have soveværelse. Det bliver en forbedring fra det, vi har nu, som ikke er særligt stort.

P1040487

Opgangen stopper dog ikke her, på overetagen. For der leder en lille hønsetrappe op til det lækreste loftsrum - et godt, tilgængeligt loft med gulv over alt, hvor jeg desværre ikke kunne tage anvendelige billeder. Men trappen, den kan I da få at se :-)

P1040494

Trappeopgangen er, som sådan nogle nu engang er i huse fra 1920'erne: absolut charmerende og supergedigen. Med svunget gelænder og rigtige repos'er, det bliver rigtig smukt når vi engang når til at renovere den.

P1040496

Der er nok at gå igang med. Idag har vi flået tæppet af gulvet i Bodils værelse - der var fire lag, ovenpå et gulv som viste sig at være ujævnt fordi det aldrig var gjort helt færdig. Der er lagt et klappelag af beton i nyere tid, men slidlaget er aldrig blevet lagt. I stedet er der smækket 4 lag gulvtæppe på - sikkert over noget tid - uden fugtspærrer eller noget som helst.

Vi vil lægge strøer og lave et spånpladegulv - godt jeg er gift med en handymand!

Ellers har Bruno spartlet stuen op, så den er klar - og jeg har gjort grundigt rent i køkkenet (fik lige et skoleeksempel på hvordan man IKKE skal efterlade køkkenet, når man flytter - uf!).

I morgen starter vi med at male i stuen og køkkenet. Vi kan snart ikke vente, til vi skal der ind og igang igen!

13 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Tillykke Liselotte, det ser virkelig skønt ud. Sikke en sjæl og der er så mange fine detaljer. Jeg forstår godt, at I er forelskede :-)

Anita sagde ...

Arj hvor er det FEDT! Jeg kan sagtens mærke dine bobler, Liselotte, og så endnu en gang et STORT Tillykke med Rosa :o)

Acq sagde ...

Hvor ser det SKØNT ud! Tillykke med det, og god arbejdslyst!

Therese sagde ...

Nøj et fantastisk hus! Tillykke med det :-)

Lene sagde ...

Tillykke, det er godt nok et hus med sjæl og charme. Held og lykke og god arbejdslyst

Ella sagde ...

Et fuldstændig fantastisk skønt hus - fuld af atmosfære - jeg forstår godt at i faldt med et brag. Tillykke med det :-)

Lizelotte sagde ...

Hej allesammen... jo tak. Vi er totalt solgt til Rosa, og vi glæder os så meget til at arbejde med det. Om 14 dage flytter vi ind - der er lige et par vægge der skal have maling inden :-)

I dag vågnede jeg - af mig selv - på en fridag - inden kl. 7. Det, i sig selv, er helt usædvanligt ;-)

Anonym sagde ...

Årh ... hvor fedt - vi glæder os til at indtage Rosa.
Knus Cons & Co.

Mona sagde ...

Stort tillykke med et skønt, skønt hus. Man bliver helt misundelig!

Det bliver sjovt at se før/nu billeder hen ad vejen - for jeg er helt enig med dig i dine kommentarer om Rosa-navnet, vinduerne, den manglende fine dør osv!!

Pøjpøj med det!

christina sagde ...

Tillykke med huset - nu skal der bare arbejdes og så bliver huset det, I har drømt om.

Glæder mig til at se huset! Godt arbejdslyst med huset de næste 14 dage.

Helle sagde ...

Det ser rigtigt hyggeligt ud. Tillykke med huset.

Hanne sagde ...

Stort tillykke med ROSA. Det er da et helt fantastisk hus. Jeg kan godt forstå at I forelskede jer. Kan ikke vente til jeg skal hente MIkkel hos jer, så jeg kan komme ind og kikke rigtigt!

Bodil sagde ...

Skønt hus (minder ret meget om det vi bor i :-) ) og nok at gå i gang med for din handymand. Tillykke med det..