torsdag, maj 31, 2007

Homoseksuelle bamser

Jeg grinede faktisk lidt, da jeg i går læste historien om Tinky Winky, teletubbien, som angiveligt skulle være homoseksuel ... fordi den er blå og går med håndtaske...


Af den grund diskuterer man i Polen, om man vil vise serien på TV - for man skal jo ikke "opfordre børnene til den slags".

Nu kunne jeg finde masser af valide årsager til ikke at vise Teletubbies, hvis jeg havde en tv-kanal - jeg synes det er amerikaniseret, lalle-sukker-sødt møgtv - det ville for mig være en valid grund. At der er for mange tomme kalorier.

Men at Tinky Winky skulle være homoseksuel?? For det første havde jeg overhovedet ikke forbundet de mærkelige bamsedyr med noget seksuelt. Det er heller ikke sex, jeg tænker på, når jeg ser Bamse og Kylling. Så jeg trak lidt på fnisebåndet, og så spurgte jeg en helt-ude-af-skabet kollega, om han nogensinde har truffet Tinky-boy i miljøet?? Det kunne jo være, at han var et medlem af kollegaens slæng, der holder nogen (lyder det til) helt fantastisk sjove fester - jeg har i årevis plaget min kollega om at ta' mig MED ... jeg kunne da klistre noget skæg på og lave stemmen dyb og sådan...

Kollegaen havde set nyheden på internettet, og sukkede lidt. Han havde nemlig en vinkel på det, som jeg ikke havde tænkt på - nemlig at den viste den hårrejsende holdning, man i mange østlande stadig har til homoseksuelle.

Og det er jo rigtigt.

Ved nærmere eftertanke slog det mig, at man jo egentlig ikke behøver at tage til Polen for at finde sådan nogle holdninger. De trives jo i bedste velgående herhjemme også.

I vor hæderkronede folkekirke kan man finde mange præster, som mener det er en sygdom, man skal kureres for (og sikkert også mange, som er mere moderate, men det er jo ikke det, det handler om) - og for nylig gik en kendt DF'er så vidt som til at kalde homoseksuelle "handicappede".

At man i den grad kan dømme andre mennesker ud fra, hvem de forelsker sig i og går i seng med - det synes jeg snarere er sygeligt.

Kan man behandle folk for sådan nogle holdninger....?

12 kommentarer:

Pollyanna sagde ...

Blev teletubbies ikke netop anset for at være banebrydende britisk børneTV, da programmet kom frem? Mine børn er for store til at have fundet teletubbies interessante, men det mener jeg da, man hørte meget om dengang + at det faktisk blev "opfundet" af folk der ved noget om børn og deres udvikling?

Lizelotte sagde ...

...det er muligt ... jeg syntes det var rædselsfuldt...

Anne O'Manne sagde ...

Hvor ville jeg ønske, man kunne behandle folk for den slags holdninger. Jeg bliver simpelthen så utilpas af sådan nogle mennesker!

Den præst, der viede mig og min eks i sin tid, viste sig at være en "jeg kan omvende de homoseksuelle stakler"-præst.

Da jeg fandt ud af det, havde jeg lyst til at bede om et ombryllup med en ny præst.

Æv altså!

Lizelotte sagde ...

Uf ja ... måske får du chancen senere :-) Jeg valgte en borgmester, da jeg blev gift med Bruno ... han var godtnok borgerlig, meeen det så jeg gennem fingre med... ;-)

Kontorchefen sagde ...

Tænk og ha sex med en Teletubbi og en håndtaske som legetøj. Hvad er det for en verden :-)

Susan sagde ...

Teletubbies er vist beregnet for boern omkring 1 aar, Cathrine var i hvert fald vild med det da hun var i den alder. Saasnart man ikke er i maalgruppen tror jeg det virker forfaerdeligt - jeg synes ogsaa det var noget bras, men kunne bare se at det fangede hende - hun vinkede, grinede og gjorde alt det de ville have hende til :-)

Holdningen til homosexuelle er bekymrende, her i dette store land koerer der vist i oejeblikket en sag om en 11-12 aarig pige der foelte sig kraenket af at have set en smule af "Brokeback Mountain", bedstefaderen sagsoeger skolen fordi han barnebarn er traumatiseret og han ikke oensker at hun skal "udsaettes for saadan noget"!!!!!
Jeg kan ikke helt gennemskue om det mest er bedstefaderen der er blevet kraenket af at have hoert om det :-)
Det er ufatteligt at der stadig er mange der er saa uoplyste at de er bange for homosexuelle.

Zette sagde ...

Det er sandt, at det er skræmmende at læse om den polske ministers holdninger til dette. Jeg hørte udtalt, først havde vedkommende ikke vist, det var en mand-teletubbi, men var så blevet forarget over damehåndtasken efterfølgende.
men personligt har jeg nu også altid været lidt skræmt af teletubbies, men det er fordi de ikke har nogen næser, og det gør mig angst og bange...

Lizelotte sagde ...

Zette, de manglende næser kombineret med underlige dimser oven på hovedet ... og tv i maven... tænk at møde sådan en, en mørk aften!! ...og velkommen til!

Susan, derovre hvor du er, er der godtnok mange mennesker med et forkrampet forhold til bøsser ... og til sex generelt :-)

Kontorchef for hulen ... det er vel bedre end en støvsuger :-D

Susan sagde ...

Lizelotte, heldigvis ikke lige her hvor vi er. San Francisco er jo de homosexuelles "hoejborg" og vi har nogle laerere og foraeldre par der bor sammen med samme koen. SF's borgmester godkendte sidste aar at homosexuelle kunne giftes borgerligt og desvaerre skulle Arnold lige vise at han er republikaner saa han vetoede det!! Saa det varede kun en lille maaned, saa var det slut.

Lizelotte sagde ...

Susan, det er rigtigt - SF er lidt mere afslappet. Men generelt er rigtig mange amerikanere utroligt sexforskrækkede....

Nissemann sagde ...

Min datter har pratet med Tinky-Winky og sagt at det er helt greit å være homse...

Jeg kjenner flere homofile, men ingen av dem bruker håndveske...

Lizelotte sagde ...

Nissemann, velkommen her.
De homoseksuelle jeg kender, har heller ikke vist specielle præferencer for tasker .. så det...

Godt din datters Tinky er tilpas med sin seksualitet :-)