tirsdag, april 04, 2006

Konfirmationssangssæson...

...den er over mig!

Jeg har tips til 5 sange liggende, og der er flere på vej. Og så har jeg endda lige skippet en afsted i aften - den tog faktisk under 45 minutter at lave, jeg kan godt mærke jeg er i topform lige nu :o)

Det startede med at jeg lavede sange i det små til de nærmeste venner og familien. På et tidspunkt blev det alm. kendt i firmaet, at jeg skriver sange, så pludselig havde jeg en hel lille bibeskæftigelse. Og folk kommer jo igen, når man leverer en ordentlig vare :o)

Faktisk er det lidt sjovt. Jeg synes, jeg kommer lidt ind under huden på mine kolleger, når jeg har skrevet sang til deres børn, koner, mænd, mødre og fædre og hvad det nu ellers bliver til.
En af mine kolleger har jeg skrevet 5-6 sange til - så jeg ved alt om, hvordan han mødte sin kone, hvor gamle hans børn er, og hvad de interesserer sig for og mange andre sjove ting.
Selvom jeg egentlig kun kender ham overfladisk...

Det er lidt som at kikke ind af brevsprækken hos folk. Eller som at være afhængig af at læse blogs.. (du ved hvad jeg mener, Conny... ;-)

I dag skriver jeg til mange i firmaet, til deres familie, venner, naboer mv. Jeg får henvendelser fra folk, jeg ikke aner, hvem er. Men jeg skriver gerne deres sang - fordi jeg er god til det, og fordi det er pt. 250 kr. lige ned i foret, for under en times arbejde.
Det kan godt blive til et godt tilskud til sommerferien i løbet af et forår...

I år tror jeg, at pengene skal gøre min runde fødselsdag, som jeg holder til juni, lidt sjovere. :o)
Jeg fylder 40 år påskelørdag, men festen bliver skudt til at vejret egner sig LIDT mere til telt i haven... nemlig den 10. juni.

Jeg glæder mig til konfirmationssangssæsonen, og til min føsda'...

5 kommentarer:

conny sagde ...

Det er en gave at have en kollega som dig, der også kan skrive lejlighedssange. Og super at du også synes, DU får noget ud af det. I tidens løb har vi virkelig smidt penge ud ad vinduet til andre sangskrivere. Vores egne var mindst lige så gode. Een gang var det som om den såkaldte sangskriver bare havde taget vores stikord og så valgt en melodi, de ku synges på - uden at lave nogen fyldord og sammenhængende tekst. Det var så dårligt, så det næsten var sjovt.
Påskelørdag! Det er jo snart. Godt du glæder dig. Fødselsdage er sjove, runde fødselsdage endnu sjovere. (og den 10. juni er min mors fødsda, så det er da godt valgt).

Lizelotte sagde ...

Den 10. juni er også min svogers fødselsdag, så vi er også nødt til at synge "I dag er det Johnses fødselsdag..."!

Jamen, jeg sætter en ære i at skrive GODE sange med hjerte i!
Det er rigtigt at nogen, som tager penge for det, også er VIRKELIGT dårlige til det! Og nogen gange KAN det faktisk føre til ganske underholdende indslag på en fest...

Yrsa sagde ...

Sjovt det med festsange. Jeg synes det er alletiders med dem som folk har skrevet selv eller har fået en god skriver til det. Men jeg synes som regel man kan høre når det er en udefra som har skrevet. Der er som regel ikke den samme indforståethed. Er sikker på at du skriver nogle gode sange, men hvor er der mange der ikke gør :-)
Havde selv, indtil for et års tid siden, en kollega som skrev sange så der var en sang til enhver lejlighed. Problemet var bare at de nærmest alle handlede om det samme; nemlig leflen for direktørene og om hvor gode vi allesammen var sammen :-)

Skrev for et par år siden sammen med (min mand), min søster og svoger den FEDESTE festsang til en venindens bryllup. Jeg har kendt hende hele livet (og dermed alle hendes tidligere fyre etc.) Det var SÅ SJOVT og svoger spillede "Ole Erling" orgel til !
Vi fik lov til at synge den 2 GANGE ! Det var stort :-)
Vi havde det forøvrigt også rigtig sjovt mens vi skrev (og vi var lidt mere end 25 min om det !)

Lizelotte sagde ...

Yrsa, det ER bare også federe at skrive en sang til nogen, man kender godt! Og sangen bliver naturligvis også bedre!

Sådan noget er jo et minde for livet - når man kan gøre det på den måde. Det er det bare langt fra alle, der har modet og evnen til (og jeg tror modet er vigtigere end evnen, når man skriver til dem, man kender :-)

Ella sagde ...

Jeg skriver også sange til de nærmeste og til kolleger.
De nærmeste elsker en sang, der er personlig og sangbar. Sidst skrev jeg en til min svoger fra min søster. Den var lige i øjet - de synger den endnu, 4 år efter. Så er det sjovt at skrive sange :D